想問問有無人玩緊, ASUS 580 Matrix Platinum ??

想問問有無人玩緊, ASUS 580 Matrix Platinum ??

隻msi lightning 呢度見得多...ASUS 隻火星惦唔惦?
隻野好唔好超, 散熱如何呢??

http://www.pureoverclock.com/review.php?id=1341&page=9

回復 1# i_djinn

哦ching原來想玩 ASUS 580 Matrix Platinum

回復  i_djinn

哦ching原來想玩 ASUS 580 Matrix Platinum
garykcl 發表於 2011-9-18 05:24

身痕中...
不過....我真係睇左好多review,
散熱, 超頻, MSI lightning 真係好些少..再計3G RAM, 2 slot 散熱..等....

但兩塊版一拍埋, 供電, 用料..ASUS 真係足好多[email protected]@..

身痕中...
不過....我真係睇左好多review,
散熱, 超頻, MSI lightning 真係好些少..再計3G RAM, 2 slot  ...
i_djinn 發表於 2011-9-18 05:28

我買 MSI 果時都有諗 ASUS
又係睇 review 係好少少 同 ASUS 太厚
有可能+多張玩雙卡先買 MSI

我買 MSI 果時都有諗 ASUS
又係睇 review 係好少少 同 ASUS 太厚
有可能+多張玩雙卡先買 MSI ...
garykcl 發表於 2011-9-18 05:39

哇...真係無乜人玩呢張卡...

哇...真係無乜人玩呢張卡...
i_djinn 發表於 2011-9-18 14:27

唔係喎之前好似有ching喺到開過箱...
不如i_djinn ching玩MSI啦 又平咗$47幾

唔係喎之前好似有ching喺到開過箱...
不如i_djinn ching玩MSI啦 又平咗$47幾 ...
garykcl 發表於 2011-9-18 14:32

唸緊, msi lightning 3G 版中, 還是待雙核595

原來唔係 mars 係 platinum
呢張夾 ROG series 真係絕配
不過用 3 slots,之後想 SLI 難o的配合,不過 ching 應該都唔會諗 sli
a good alternative

btw, 用料呢張好過 msi?

唸緊, msi lightning 3G 版中, 還是待雙核595
i_djinn 發表於 2011-9-18 14:33

咁你唔好身痕住 等595
唔係到出咗595你又痕

原來唔係 mars 係 platinum
呢張夾 ROG series 真係絕配
不過用 3 slots,之後想 SLI 難o的配合,不 ...
bencpu 發表於 2011-9-18 14:58

http://www.hardwarecanucks.com/f ... tinum-review-3.html

幾正...
其實咁講...
華碩個D叫...'超級合金電源設計',
技嘉的叫......'超耐久技術設計'
微星的叫......'軍規級元件設計'

哈哈...全部自己美其名既銷售技巧....
不過...兩塊版拍來, ASUS 既箱供電, 電容, 真係足料好多...