800元樓下..那張卡性價比高?

800-1000應該是6850
那800樓下呢?
ps. 是因為我朋友的7600壞了...所以想換張800以下的低階卡

直接用內顯?

HD6770~ $750

回復 1# kito007

叫你個 friend  籌多 $100 啦!  $899 有張 Brand new 6850 ( dual fan) 喇

回復  kito007

叫你個 friend  籌多 $100 啦!  $899 有張 Brand new 6850 ( dual fan) 喇 ...
georgekei 發表於 2012-5-18 17:35

6850有考慮過
但是我朋友那部電腦已經很舊....所以想買一張便宜一點的卡作為過渡
然後一次性的換掉
本來是想叫他等新一代的低階卡(會有嗎?)
但她急用

回復 5# kito007

便宜一點的卡作為過渡 , 不如收張二手 4850/9800GT 等呢類卡喇,二手價唔過 $300 , 用完 衰極都值返 $150-200 啦

HD6770~ $750
terrychan2011 發表於 2012-5-18 17:03

謝謝意見
作為過渡卡...應該選擇那張呢?
n卡有甚麼選擇?

回復  kito007

便宜一點的卡作為過渡 , 不如收張二手 4850/9800GT 等呢類卡喇,二手價唔過 $300 ,  ...
georgekei 發表於 2012-5-18 18:31

二手有考慮過
但不知道應該買那幾張...因為怕火牛不夠力..
可以提議幾張選擇嗎?
4850/9800GT  比gt430好嗎?(朋友借了公司的430回家...但是發覺玩game遇到樽頸)
這張ok嗎?
http://www.discuss.com.hk/viewth ... &extra=page%3D3

回復 8# kito007

你個 friend 火牛幾多 W 先,一般用 單六針外接電嘅 二手 4850/9800GT 效能一定强過你張 GT430 , GT430 只係屬入門級别咋

回復  kito007

你個 friend 火牛幾多 W 先,一般用 單六針外接電嘅 二手 4850/9800GT 效能一定强過 ...
georgekei 發表於 2012-5-18 18:51

我問她check一下