換卡間隔,Geforce8800GT轉去GTX690

各位師兄其實幾耐換一次卡,我見大家好似都係2/3年換一次,錦每次換卡又洗唔洗換底板,cpu果d,要既錦咪好貴?
小弟正打算換gtx690,本身用緊8800,都用左5年有多,換張卡皇會唔會好奢侈?我其實有返工賺錢,但我d同學都話我成皮野換部腦好痴線,錦其實係咪真係好有問題?
大家e排都成日追新電話,都成5千幾6千蚊部啦,錦又算唔算奢侈?打個電話要錦貴?

錦各位師兄多數幾耐換一次/大汁部機?

各位師兄其實幾耐換一次卡,我見大家好似都係2/3年換一次,錦每次換卡又洗唔洗換底板,cpu果d,要既錦咪好貴?
...
SvGKin 發表於 2012-5-31 13:57

你同學講錯左, 應該係成皮野換張display卡係咪痴線....
真係有d痴線, 你淨係換display卡唔換u, 作用唔大..

夠有人萬幾二萬買個袋,鐘意咪買囉!又唔係佢比錢

你同學講錯左, 應該係成皮野換張display卡係咪痴線....
真係有d痴線, 你淨係換display卡唔換u, 作用唔大.. ...
jerrychan0610 發表於 2012-5-31 14:10

我換左底板 ram 同cpu嫁啦
依家用緊z77 extreme 4,i5 3550!
其實換埋底板,u, ram,同牛都係3千幾,未到4千,係張卡貴d lo!
加上我好耐先換一次卡,所以先想換張卡皇頂耐d!

幾仟蚊買個袋,都算攞來用,攞來裝野.
幾仟蚊買張卡,試完之後,攞來供奉,放在屋企擺..
先攞命~HAHA

買卡王...我不如買2張行SLI算了
其實現在690仲有無貨

心頭好  是無價的   有人玩車  有人買樓  有人玩人   全部都是天文數字   你一萬蚊唔洗買到心頭好 已非常幸福了  我想我要過千萬先買到心頭好  正苦惱間

我係你 我會買4張GTX690  因為我都用好耐嫁...4張用勁爆啦..用10年都仲夠你玩
XD

...
SvGKin 發表於 2012-5-31 13:57

米王... Geforce8800GT轉去GTX690  (好大跳幅)

我係你 我會買4張GTX690  因為我都用好耐嫁...4張用勁爆啦..用10年都仲夠你玩
XD ...
klw314 發表於 2012-5-31 17:59

690 SLI 好似最多得2張