新買7750落地一試,效能正常?

今日買左張XFX7750單卡槽版
http://3dmark.com/3dm11/3928726

一見到咁樣我打左個凸,個分低過我之前2500K+6790(早知唔換)
(http://3dmark.com/3dm11/3110148)

其實我唔係好識,咁樣算唔算正常?話低溫又唔覺
FULL LOAD都上80左右,我之前張HIS6790都得果6X度...

7750係廢過6790的...
fullload上80度可能fan RPM低啦
粒chip發熱量低但散熱做得唔好就會熱

7750係廢過6790的...
fullload上80度可能fan RPM低啦
粒chip發熱量低但散熱做得唔好就會熱 ...
alexalex731 發表於 2012-7-21 01:05

聽說7系比6系冇咁熱,因制程新,唔係咩?

單卡槽版問題

單卡槽版問題
美奈子廚 發表於 2012-7-21 01:18

悲衰,7系得個名
面家閒置緊都5x度...我裸跑的都咁樣.....
另外想問n卡果邊唔洗插電最勁果張係咩?

聽說7系比6系冇咁熱,因制程新,唔係咩?
YC_ming 發表於 2012-7-21 01:16

粒chip係冇咁熱,但係都要散熱做得好
HS差的話粒chip一樣熱
單槽版散熱應該比較差的

悲衰,7系得個名
另外想問n卡果邊唔洗插電最勁果張係咩? ...
YC_ming 發表於 2012-7-21 01:23

n卡果面既640仲廢..

悲衰,7系得個名

明知要插電就吾好用單槽版

悲衰,7系得個名

n卡果邊唔洗插電最勁係GT640

a卡5 / 6 / 7代啲卡,唔可以只係睇名就知道效能