真係俾做野用的顯卡有甚麼選擇?

除了Quadro, telsa之外amd 有相同產品線嗎?

佢地同一般街買到的顯卡有甚麼不同可以貴咁多?

2者定位同運算架構完全不同
一個係商業運算用,另一個係平民家用

ATi FireGL/AMD FirePro 係AMD 的專業繪圖卡,同打機卡最大唔同係,呢類卡會幫 CAD/CAM 類軟件做運算。

ATi FireGL/AMD FirePro 係AMD 的專業繪圖卡,同打機卡最大唔同係,呢類卡會幫 CAD/CAM 類軟件做運算。 ...
HighLamb 發表於 2012-7-30 12:49

C hing, NV CUDA 唔係都做到CAD/CAM 類運算???

C hing, NV CUDA 唔係都做到CAD/CAM 類運算???
小伙子 發表於 2012-7-30 16:19

Open GL 同 CUDA 係兩套唔同指令集,CUDA 係nVidia自己專利的指令集,唔係所有 CAD/CAM都支援。

Open GL 同 CUDA 係兩套唔同指令集,CUDA 係nVidia自己專利的指令集,唔係所有 CAD/CAM都支援。 ...
HighLamb 發表於 2012-7-30 16:51

AUTOCAD 支援 就已經佔左好大市場~~XD

AUTOCAD 支援 就已經佔左好大市場~~XD
黑道明 發表於 2012-7-31 04:57

support 都要講速度.. 買專業繪圖卡都係想快

support 都要講速度.. 買專業繪圖卡都係想快
pentt 發表於 2012-7-31 05:28

商用電腦 永遠都係 [ 求穩定 ] , 唔係求快 .
5日100%完成冇事
2日50%可能出事
9成商家會要100%~~

商用電腦 永遠都係 [ 求穩定 ] , 唔係求快 .
5日100%完成冇事
2日50%可能出事
9成商家會要100%~~ ...
黑道明 發表於 2012-7-31 05:40

GPU 有bug與快慢未必有必然關係...
而家CPU 快過以前pentium pro 都唔知幾多倍.. 又唔多聽見有bugs.. 反而pentium pro 有bugs

GPU 有bug與快慢未必有必然關係...
而家CPU 快過以前pentium pro 都唔知幾多倍.. 又唔多聽見有bugs.. 反 ...
pentt 發表於 2012-7-31 05:46

所以佢地買機會買~最新 一部 用黎試玩 , 當玩具 ~
其他全部用上一代~~
如果要換機的話~~

不過~~其實.......我地都冇問樓主~
佢要用黎做d咩~~
一陣佢係專業文書機~~
我地就認真便輸了~~