水冷人想換卡又想有保?

小弟用緊水冷...
http://www.ekwb.com/shop/ek-vga-supreme-hf-en-nickel.html
現只係用緊3850... 唔打機真係夠用... 而家只係想問定先...
等隨時心引起就可以去出新卡... 新卡應該都用得番舊頭...

主題... 有咩牌子比你換完風扇(換水冷)... 換番原裝又可以去保?
我睇舊POST就話XFX就唔得...
咁到時買邊隻牌子... 邊間保會好D?

謝謝...

小弟用緊水冷...

現只係用緊3850... 唔打機真係夠用... 而家只係想問定先...
等隨時心引起就可以去出新卡. ...
小康 發表於 2012-7-31 10:47

通常除水冷版外你拆散熱就=無保
又通常無消費者會同代理講拆過散熱

回復 2# 美奈子廚

謝謝回覆...
唔同代理講換過... 理所當然... 過到骨就過啦...
咁係唔係除左XFX換左就出事外... 其他都差不多...
有冇D牌子CP OK... 代理又易過關? 鬆手D? 代理又OK?
7770-7850都有諗過... 都係果句... 問定先...

HIS比我過左~
好求期安上去就ok

EVGA可以

回復  美奈子廚

謝謝回覆...
唔同代理講換過... 理所當然... 過到骨就過啦...
咁係唔係除左XFX換左就 ...
小康 發表於 2012-7-31 11:28

xfx有封條嘛
其他都差不多你話無拆過佢都吹你吾漲
HIS/ASUS/MSI/GAGI都ok

xfx有封條嘛
其他都差不多你話無拆過佢都吹你吾漲
HIS/ASUS/MSI/GAGI都ok ...
美奈子廚 發表於 2012-7-31 11:39

肥寶呢?

肥寶呢?
00140999 發表於 2012-7-31 11:42

無用過
ATI公版我只買最平his XD
非公就tw三大廠

無用過
ATI公版我只買最平his XD
非公就tw三大廠
美奈子廚 發表於 2012-7-31 11:45

咁用A卡 上msi o唔ok?

回復 9# 00140999

a卡用msi都ok啦