[操作疑難] 其實Nvidia 係5係食吾到原生Bluray 3d??

其實Nvidia 係5係食吾到原生Bluray 3d

我以前用AMD HD5970 或 I3 CPU獨顯 插 Sony Hmz-t1 經POWERDVD11/ TMT5 播原生Bluray 3d 都冇問題

冇說要set  D咩, 一播即有

相反入手GTX680 後想開3d原來要 開Nvidia 個nvidia 3d vision ,咁都開la, 一開完個桌面都同我3d埋 咁就播片la , 條片感覺係2D 變出黎再左右移位而吾係原生,  睇到眼都花,又冇對焦 同埋一定要全屏幕先有3D....極吾方便

我想問其實點先可以睇 Bluray 3d 先同我開個原生3d .....而吾洗開 3d vision , 個2D變3D真係好假

定係GTX680跟本食吾到原生3D

我頂啊, 原來要比錢買先有 , AMD,Intel 都吾洗

觀賞完整高解析度( FULL HD)藍光3D電影播放
您需擁有3D Vision紅外線
發射器才能在您的PC上完成3DTV Play軟體啟用

http://www.nvidia.com.tw/object/3dtv-play-overview-tw.html

回復 1# hkbaby
你可以參考下,當然比錢買就最方便
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=347&t=2557764

回復  hkbaby
你可以參考下,當然比錢買就最方便
grxgr 發表於 2013-5-28 22:07

早知吾賣粒U 同A卡 la 睇Bluray都要買顯卡software....

早知吾賣粒U 同A卡 la  睇Bluray都要買software....
hkbaby 發表於 2013-5-28 22:11

你最後換左D咩??
唔買SOFTWARE可以去買副眼鏡(要有紅外線接收器)

你最後換左D咩??
grxgr 發表於 2013-5-28 22:12

就係N卡GTX680 同E5 CPU ...........

i3 CPU 免費支持  InTru™ 3D Technology
A卡 免費支持 3dHD ....

N卡要比錢先支持....

我寧願買番張2手 五系卡好過.....

回復 6# hkbaby

佢包埋3D GAME PLAY,你咩當買黎打機囉~無計
一般人用得N咭玩3D,都整套3D VISION....所以...節哀

回復  hkbaby

佢包埋3D GAME PLAY,你咩當買黎打機囉~無計
一般人用得N咭玩3D,都整套3D VISION....所以... ...
grxgr 發表於 2013-5-28 22:17

我吾係打機....Bluray 3d而且

不過但條片感覺係2D 變出黎, 頭都ring ring地

我吾係打機....Bluray 3d而且

不過但條片感覺係2D 變出黎, 頭都ring ring地 ...
hkbaby 發表於 2013-5-28 22:18

有無試下改格式來源?

有無試下改格式來源?
grxgr 發表於 2013-5-28 22:21

有啊 原生3D , 吾係左右 上下