[操作疑難] 雙MON顯示問題

各位CHING 小弟想玩下雙MON顯示, 2個MON 顯示唔同畫面
係唔係即係要行SLI ? 如果係,我部機行唔行到?同埋要加D咩? THX

我部機配置:
INTEL I5 3450 3.1GHz
MSI H77MA-G43
N卡 560Ti
8GB RAM
Antec HCG 520

回復 1# koonyin2005

2個MON 顯示唔同畫面?你係唔係話兩個視窗?

560ti嘅port

有兩個DVI port, 都行到嘅

回復  koonyin2005

2個MON 顯示唔同畫面?你係唔係話兩個視窗?

560ti嘅port

有兩個DVI port, 都 ...
chromechan 發表於 2013-6-1 03:23

應該是兩個視窗
有咩要加?

應該唔使加其他嘢。用現有顯示卡的另一插位插好新MON,設定好"顯示 -> 螢幕解析度"等設定,再開一新視窗,"拖"在新MON 的位置便OK。

各位CHING 小弟想玩下雙MON顯示, 2個MON 顯示唔同畫面
係唔係即係要行SLI ? 如果係,我部機行唔行到?同埋要 ...
koonyin2005 發表於 2013-6-1 03:13 AM

咩都唔洗加,買隻mon,插好條dvi線,係螢幕解析度入面教你想要邊隻mon係左定右,主定副mon就ok

THX 各位, 咁一個行AVI 一個行HDMI 得唔得?

koonyin2005 發表於 2013-6-1 13:35

可以DVI同HDMI一齊行

koonyin2005 發表於 2013-6-1 13:35

AVI睇片?

回復 8# samlcy1997 唔係 諗住一邊打機一邊上網

回復  samlcy1997 唔係 諗住一邊打機一邊上網
koonyin2005 發表於 2013-6-2 19:46

得  SET 左MON 1,2       開左個 web browser  拉去MON 2         打機自動開去MON 1 的