想問問。。GTX560Ti + GTX550 問題

因為比呢到啲師兄毒到,入左張 GTX 780。 現在張560Ti退左落黎。。我想將佢比二號機用,二號機本身有張550和主要都係駁電視睇戲多,有時可能會打一下單機遊戲。。

如果同時兩張不如形號一齊用有沒有問題呢?咁樣用功效大唔大?650W牛夠唔夠力推呢?

(Sent from HKEPC iPhone app)

因為比呢到啲師兄毒到,入左張 GTX 780。 現在張560Ti退左落黎。。我想將佢比二號機用,二號機本身有張550 ...
lamsingpak 發表於 2013-6-2 17:47

放左2張卡佢 , 之後買番張GTX660 / HD7850

放左2張卡佢 , 之後買番張GTX660 / HD7850
Love_M_2000 發表於 2013-6-2 18:04

唔打算再補錢買了... 如果功效不大可能送一張比朋友

唔打算再補錢買了... 如果功效不大可能送一張比朋友
lamsingpak 發表於 2013-6-2 21:38

放560Ti $900~$1000 , GTX550 $550 ~ $600
Sapphire HD7850 OC 2GB GDDR5 HDMI/DVI-I/MiniDPx2   HK$1560
MSI GTX660 OC TWIN FROZR 2GB GDDR5 PCI-E3.0        HK$1580

如果你話效能我唸就無咩分別 , 只係用GTX550作為Physx卡 , 同埋會熱過你之前 , 火牛我唸就好"蚊"
我個人認為你留GTX560Ti , 送/放GTX550

回復 4# Love_M_2000

應該放唔到咁好價吧....
580 $1500 現在都無人要...

回復  Love_M_2000

應該放唔到咁好價吧....
580 $1500 現在都無人要...
lamsingpak 發表於 2013-6-2 22:26

咁就睇你自己個人意願

如果比我.....我會放灑兩張卡   跟住入張gtx 660    比560ti慳電.....效能又比560ti為高   純意見~希望樓主早日解決個答案

如果主要都係駁電視睇戲多就無謂浪費電力,是旦一張留返做後備,或者送俾我!

560TI做主卡,550做物理卡黎打機
IF剩係用黎睇戲,550足矣,
你同你朋友又老友,咪送560TI比人囉~

wellcome to gtx 780 club