[操作疑難] display卡壞咗攞去整,朋友俾佢張舊卡我頂住先,但唔知夾唔夾到我部機

display卡壞咗攞去整,朋友俾佢張舊卡我頂住先,但唔知夾唔夾到我部機,請大家幫忙睇睇!謝謝!
朋友張卡ASUS EAH3870

我部機兩年前買嘅規格係:
intel core i7-3770Ivv Bridge 3.4

gigabyte B75m-D3H Matx細板

黑<D3-1600C9>4G CML4GX3M1A1600C9 Corsair Vengeance LP-Black 1.5V
黑<D3-1600C9>4G CML4GX3M1A1600C9 Corsair Vengeance LP-Black 1.5V

2GD5 Galaxy GTX 650GC 2GB 攞咗去整

FSP AURUM S 700W ATX Power Supply 80PLUS GOLD

64bit OEM MS Window 8.1

ati hd3870 冇話唔得既 pci-e 2.0
不過就舊左d

張卡比起650長左 有機會塞唔落細機箱就真

點解唔用住內顯先

3870好勁架!5年前

點解唔用住內顯先
rt2156 發表於 2014-9-19 20:50

我依家用緊內置,但裝住朋友呢張會唔會好啲呀?唔該

ati hd3870 冇話唔得既 pci-e 2.0
不過就舊左d

張卡比起650長左 有機會塞唔落細機箱就真 ...
danny9428 發表於 2014-9-19 20:12

影相者 發表於 2014-9-19 21:51

比我就用內顯算

反正差唔多

內顯功能仲要多d

比我就用內顯算

反正差唔多

內顯功能仲要多d
rt2156 發表於 2014-9-19 22:19

請問內顯功能多啲係乜?唔該

比我就用內顯算

反正差唔多

內顯功能仲要多d
rt2156 發表於 2014-9-19 22:19

雖然i7用既內顯係intel相對比較好...不過我相信就算係8800gts都未至於連個intel hd graphics都唔夠做既...(除左冇dx11 support同 3 mon display)