用緊670,轉唔轉970好?

本身打開FF14 ONLINE GAME, 如果由670轉970畫質會唔會提升好多?THANKS!

唔好~~
除左用少左電之外~~
冇咩大既提升~~
等980TI~先會有明顯分別~~

速度同畫質都冇大提升嗎?咁就唔換住了,thanks!!

980/970 速度唔係快好多,只係用電量少左,呢兩張卡的目標客戶應該唔係升級用家,如果已經用緊同級數舊卡,唔值得轉。

速度同畫質都冇大提升嗎?咁就唔換住了,thanks!!
yinyin 發表於 2014-9-20 14:16

用佢張圖黎睇~~
上升既% 比570去670仲少~~雖然都係加10000點=.=

而FPS方面~~
雖然多左50-100%~~ 但係都係唔到60~
所以可以話係冇咩提升~~雖然有人係鐘意行24FPS~

970都只係出左公版 4GB~~
佢本身設計上同過往670-780TI既例子~~
970 同980 應該可以上到 8GB- 12GB~~時脈就可以再上10%左右~~
咁就真係可以頂到依家D大食GAME AA + MAX~~
但係到果時......不如買980TI仲好~~~

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

我就係由GTX670轉 970 ~
值得定唔值得由自己決定~

畫質肯定冇提升!開到盡都喺得咁~
順唔順都應該變化唔大,FF14依啲舊GAME優化已好好~

咁都叫冇乜提升, 真係得啖笑
1112311123 發表於 2014-9-20 14:37

以樓主打 FF14 ONLINE GAME<<<為準~~
如果係GRID AUTOSPORT~~
就緊係換啦~~
FPS 40去65~ 真係會順好多~再超少少仲正~
但係以 FF14 ONLINE GAME 黎講.................
分別真係唔會好大.........................................

畫質呢........................
同無雙系列一樣.....
再勁既機都冇用~~因為根本上隻GAME本身設計上最高咁~~
而且仲要睇樓主用咩MON~~
1080 > 2560 感覺上一定有提升~~
但係同一個MON黎講...............畫質呢........................

以樓主打 FF14 ONLINE GAME
黑道明 發表於 2014-9-20 02:44 PM

畫質可以有咩改變呀,講句唔好聽幾年前嘅舊嘢仲旨意佢有咩進化咩~