[操作疑難] Asus GTX980 4K(已解決)

此卡明明係HDMI2.0,但4K只有30Hz...
問漢X就話出唔到…
要用DP…
所以問吓各位師兄!
本人用Lg49UB8500電視,已經用HDMI 3 輸入…
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

此卡明明係HDMI2.0,但4K只有30Hz...
問漢X就話出唔到…
要用DP…
所以問吓各位師兄!
本人用Lg49UB8500電 ...
tayloryu2002 發表於 2014-9-23 17:33

支援Hdmi 2.0既裝置已經有啦咩??

via HKEPC Reader for Android

Does HDMI 2.0 require new cables?
No, HDMI 2.0 features will work with existing HDMI cables. Higher bandwidth features, such as [email protected]/60 (2160p) video formats, will require existing High Speed HDMI cables (Category 2 cables).

係咪diver問題呀
我都係用ub8500都想入貨

Does HDMI 2.0 require new cables?
No, HDMI 2.0 features will work with existing HDMI cables. Higher  ...
evan11 發表於 2014-9-23 17:59

得確看規格出4K60HZ應該不是問題,真係要買條好一點既線先可以出到,我用線聖 Carbon 及 Vodka 沒有問題

我入返 tv 寫pc-mo 得3840*2160 30
你試下唔好set pc-mo ,set HDMI3睇下得唔得我都好想知
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

得確看規格出4K60HZ應該不是問題,真係要買條好一點既線先可以出到,我用線聖 Carbon 及 Vodka 沒有問題: ...
mang 發表於 2014-9-23 18:07

你用咩4k tv ?

睇樓主個圖 3840*2160 60 應該啦下d. 係pc果難
之前未有hdmi2.0時 得4.2.0係下底wow試青楚d

線……已經試過!setting都試過了……

食飯先!等吓再試……