[開箱] 䦕箱 – Galax GTX970 EXOC

其實唔止咭, 仲有Z97版都係新嘅, 不過我粒4570無得超無嘢玩, 剩係超張咭玩o下, 所以當顯示咭開箱.

跟咭有送3D Mark, 唔知係所有970都有送定剩係Galax先有送呢?

上機

上官網見到有個超頻軟件, download嚟玩下, 不過我唔係好識超, 祇上到1372mhz, 溫度最高到72度

開機時見到得一把風扇轉以為自已咁黑仔, 一開即壞?! 之後問到原來右邊把風扇係上到60度才開始, 嚇得我呀! 行落又無loading時, 張咭靜到接近無聲.

多謝收看.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係咪今日買嫁
而且張野幾多錢 ?

MSI TWIN FROZER V 都係過 60 度先雙扇起動.

GALAX GTX 970 都幾受歡迎, 唔係第一張出文了, 不過多多益善!

等待 ASUS STRIX / INNO3D ICHILL...

MSI TWIN FROZER V 都係過 60 度先雙扇起動.

GALAX GTX 970 都幾受歡迎, 唔係第一張出文了, 不過多多益善! ...
Australis 發表於 2014-9-25 15:56

我其實幾鍾意GALAX 呢個COOLER ... 感覺唔錯 ...
同埋用左幾年GALAX都無問題 ...
加上幾個開箱文超頻表現唔錯 ...

ASUS STRIX就單8PIN ... 如果唔超的話 ... 我諗應該可能最低溫度係佢 ...
話晒少個8PIN俾電熱量都少D ...

ICHILL就出名散熱好 ... 不過我唔係幾鍾意佢第4把風扇 ...

係咪今日買嫁
而且張野幾多錢  ?
gn00370962 發表於 2014-9-25 15:50

前日, $2899

我其實幾鍾意GALAX 呢個COOLER ... 感覺唔錯 ...
加上幾個開箱文超頻表 ...
gn00370962 發表於 2014-9-25 16:07

唉,希望各位不要再誤會了...用6+8-pin並不會加大功耗的,只是預留多一點空間作超頻用。
就好像你換條大口徑的水管,只是代表最大排水量提升了,並不一定時刻會開到最大....

加上幾個開箱文超頻表 ...
gn00370962 發表於 2014-9-25 16:07

純睇圖, Inno張iChill第四把風扇有機會將cooler上三把風扇的風流打亂, 雖然都係估, 但我唔會用成三千蚊賭一鋪.

真係好想入手呢張卡, 師兄入手幾錢?

真係好想入手呢張卡, 師兄入手幾錢?
sony-vaio 發表於 2014-9-25 17:19

樓上有講
$2899

via HKEPC Reader for Android

yesterday
one shop offer $27xx
finally
today bought jor MSI $2950