[操作疑難] 請教 AMD APU 內顯與舊顯卡比較

舊機用緊顯卡 MSI 6850, 因為底板壞要被迫升級,如果改用amd a10-6790k , 用apu 內顯既 8670d會唔會強過張 msi 6850?

多多?
我是寶寶龍呀

6850>>>>>>>>>>>>8670d

6850>>>>>>>>>>>>8670d
ptrknow 發表於 2014-10-11 19:06

8670D 原來咁差

8670D 原來咁差
艇王 發表於 2014-10-11 19:15

唔好以為apu好勁~~

8670D多3-4倍效能都未必夠一張6850勁

8670D多3-4倍效能都未必夠一張6850勁
manhoi 發表於 2014-10-11 19:43

6850又唔可以+APU行 DUAL, 咁我要再計過,將D BUDGET 擺過去CPU  咯

8670D= 3850

舊機用緊顯卡 MSI 6850, 因為底板壞要被迫升級,如果改用amd a10-6790k , 用apu 內顯既 8670d會唔會強過張 m ...
艇王 發表於 11-10-2014 05:32 PM

HD6850 同 Onboard APU 差好遠喎老細..
APU 比你用 A10-7850K 配埋 Dual Channel DDR3-2133 都係頂到盡  HD7730 DDR3 級

6850又唔可以+APU行 DUAL, 咁我要再計過,將D BUDGET 擺過去CPU  咯
艇王 發表於 11-10-2014 07:53 PM

買 Intel Core i3 問題解決, i3 重有 QuickSync