[操作疑難] 唔該各位~有問問顯卡問題,Thanks

小弟依家用緊Galaxy GTX650, 其實唔識分牌子既野,唔知好唔好用,由於想玩B&S,覺得650玩到好似好吃力,
想轉顯卡,心水有兩隻型號,GTX660 / GTX 760,火牛用緊MegaPower 550w , 如果各位有好介紹 , Budget 2K樓下,多1-3百都OK,無知的我希望可以玩番3-4年,唔該各位比少少意見,另外想trade番張650出去,一二百都好,唔知有無呢!!!,Thanks

Win7(64 bit)
Asus P8B75-MLX
i5-3450
Galaxy GTX 650
8G Rams

小弟依家用緊Galaxy GTX650, 其實唔識分牌子既野,唔知好唔好用,由於想玩B&S,覺得650玩到好似好吃力,
想轉顯 ...
NewToNHeaTH 發表於 2014-10-19 18:33

係咪呢隻牛?

如果係around $2000只有760幫到你
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 2# 孤兒sam

朋友,係啊,係呢隻牛,你都覺得760 會比660好嗎?

楼主如你放顯卡Galaxy GTX650,,一二百都好我有意買,請問重有無保同幾多G?

我會推介你2個選擇

270 or 970

回覆  孤兒sam

朋友,係啊,係呢隻牛,你都覺得760 會比660好嗎?
NewToNHeaTH 發表於 2014-10-19 19:04

660係舊款,760係新款,梗係有新買新喇
不過如果唔急的話,可以靜待去大約2015年2月買960
或者俾多約$1000買970,效能比760高好多

回覆 4# danny

sorry, 朋友,我其實比較想trade比買新卡的鋪頭,因為我又唔知價,變相我買新卡可以貼少左,唔好意恩!

我會推介你2個選擇

270 or 970
atinpink 發表於 2014-10-19 21:24

多謝你意見!!

660係舊款,760係新款,梗係有新買新喇
不過如果唔急的話,可以靜待去大約2015年2月買960
或者俾多約$100 ...
孤兒sam 發表於 2014-10-19 21:30

朋友,970 我sreach過Galaxy 得公版,公版係咩,另外有 EXOC 版 我唔太明,~你意思係970 約3000左右嗎!?Thanks

朋友,970 我sreach過Galaxy 得公版,公版係咩,另外有 EXOC 版 我唔太明,~你意思係970 約3000左右嗎!? ...
NewToNHeaTH 發表於 2014-10-19 21:38

公版即係由nvidia(開發display間公司)指定display生產商(e.g:msi、asus),無論pcb(即display底板)、GPU時脈&散熱都要跟足nvidia指定規格一模一樣,公版多數係咁款

Galaxy GTX970 EXOC係超頻版970,同公版分別係至少GPU時脈比公版高&散熱唔同
除咗Galaxy GTX970 EXOC外,都有其他970選擇,例如

GIGABYTE技嘉 GV-N970G1 GAMING-4GD GTX970 4GB GDDR5 顯示卡 $3099
http://www.gigabyte.tw/products/product-page.aspx?pid=5209#ov

MSI 微星 DI-N970TG4 GTX970 GAMING 4GB GDDR5 顯示卡 $2999
http://tw.msi.com/product/vga/GT ... .html#hero-overview