[操作疑難] Inno 3D IChill GTX 970 oc 4g 開機顯示一問

各位師兄,我岩岩裝左張Inno 3D IChill GTX 970, 不過我用DISPLAY PORT開機, 每一次開機一定無畫面黑晒,之後重開就無事,請問咩問題,謝謝!!

我都係wow 有時開機黑屏要reset幾次先得,我以為win8.1有問題

我都係wow 有時開機黑屏要reset幾次先得,我以為win8.1有問題
terrykeung01 發表於 2014-12-4 10:41

我都係用WIN 8.1, 其實關唔關事呢??

我1155板, 要update bios先無事

我1155板, 要update bios先無事
lovecancook 發表於 2014-12-4 10:45

師兄,你Update Bios就無事啦??

我用disport port 之後, 係要開左mon先開機先唔會黑畫面, 唔知點解
PS: A卡N卡都係咁, 開機頭幾分鍾仲會有條紫色線, 之後一切正常

我用disport port 之後, 係要開左mon先開機先唔會黑畫面, 唔知點解
PS: A卡N卡都係咁, 開機頭幾分鍾仲會 ...
bihari 發表於 2014-12-4 11:29

我都試過開左MON先,但之後都係黑畫面,要再開機先得

師兄,你Update Bios就無事啦??
pandaz0062 發表於 2014-12-4 11:20

我有2個情況random出現
A. 裝970上板開機., window logo都load唔到, reboot返去bios. 不停重開機.
B. 一開機直接黑畫面, 就好似你無開機, 只開mon既情況. 但依然load緊入去windows, 改插onboard display會有畫面.

我果塊board係1155. Giga B75M D3H. 2012出. 好早期果批ver 1,
update完就OK了. 但update好大風險. 我以前試過DOS mode下up死板

我有2個情況random出現
A. 裝970上板開機., window logo都load唔到, reboot返去bios. 不停重開機.
B. 一 ...
lovecancook 發表於 2014-12-4 13:32

我係B情況呀,一開機直接黑畫面, 就好似你無開機, 但依然load緊入去windows,所以我想試下update..
唔該師兄,我今晚返去試下先

我係B情況呀,一開機直接黑畫面, 就好似你無開機, 但依然load緊入去windows,所以我想試下update..
唔該師 ...
pandaz0062 發表於 2014-12-4 13:37

我係用佢官方update bios既software BIOS.
直接windows系統內update. 重開機就得. 比較安全.
你塊板可能都有software提供..