中伏定SETTING有問題..求救,GALAX 970 EXOC (BE)

成日打打下機(DAI)
就會無啦啦黑一下畫面..跟住GAME白哂
右下角話個驅動輕左重開..

無超頻
I5 4460
ASROCK Z97 EX4
16GB RAM
MX100 256GB
解像2560*1080
GAME入面既設定用左驅動個最佳化

未更新驅動前都有呢個情況,更新左都係一樣..

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

試用前一版或最新版driver
如情況一樣請即去代理

1. use newest driver, 或重新安裝再reboot
2. 用GPUZ試打機時最高溫度, 正常唔過60C
3. 用afterburner 或xtreme tuner plus調教風扇轉速
4. 用3dmark或unigine測試穩定
5. 有外國用家話GDDR5 減速會得, 試在afterburner , memory clock -150mhz會唔會唔crash...
http://www.tomshardware.com/answ ... ing-recovering.html
6. 100天包換, 善用代理service...

1. use newest driver, 或重新安裝再reboot
2. 用GPUZ試打機時最高溫度, 正常唔過60C
3. 用afterburner 或x ...
akao 發表於 2014-12-27 15:30

1234都做左@@
1:已經係最新
2:長開都係5x度 好少會過60,但間唔中有情況係直上7x
3:因為個風扇都幾靜,所以整左60-70%(隨溫度)
4:測果陣無問題

發現..用全視窗反而無輕機..=.=
視窗化/無框視窗都會輕..

7. 關上其他app, 特別是firefox
8. 在geforce experience disable shadowplay or gamestream
9. 睇下呢度幫唔幫到手, 抆走張卡, 用內顯reboot開機, 再插卡開機試
http://www.dedoimedo.com/computers/nvidia-freezes.html
10. 諗唔到, 番去選項6

可能預設超得太多張卡頂唔順,試下降小小頻試下.

行轉Furmark, 一樣情況可以返代理..

另外火牛都有機會...

2k mon可能打機時扯得張卡太盡
降返去1080p 睇吓有無事

唔洗怕, 依個係 dragon age 問題, 好多人都係咁
只有等 ea (bioware) fix

唔洗怕, 依個係 dragon ago 問題, 好多人都係咁
只有等 ea (bioware) fix
黑仔 發表於 2014-12-29 16:49

嗯..我都覺得係..