LP卡, 7750 升 750ti 好唔好?

最近想升級VGA卡
由於位置所限只能用LP機箱
而家用緊 AMD 7750 (當時最強LP卡)
如果而家升做 750ti (應該係而家最強LP卡)
打機效能提升明唔明顯?? (經常玩BF4, SIMS 4)

目前配置
CPU: AMD FX-8320 OC 4.0Ghz
M/B: MSI 970 GAMING
RAM: AMD 16GB 1600 RAM (4X4GB)
SSD: AMD 240 GB SSD
PSU: Silvestone ST40F-ES 400W 80PLUS
CASE: GTR N301

THANKS

你個咩LP箱居然塞左粒FX8320

點都好 750TI LP都要2slot
1slot最近行c田見到入左razor 可惜張1slot係全高

AMD 忠實粉絲WO
連SSD 都用AMD

750ti 同7750 唔係差好多
不過都值得升

回覆 2# danny9428

GTR N301
+CM GeminII M4 CPU Cooler

我而家用緊張7750 lp係HIS 都係要2slot

AMD 忠實粉絲WO
連SSD 都用AMD

750ti 同7750 唔係差好多
不過都值得升
lockon 發表於 2015-1-20 21:30

有冇50%升幅

玩bf4你未必會見到明顯效能增長
其他game可能會好d

7750對比返而家命名就係r7 250E
750ti同r7 260差唔多同級

750Ti比7750勁50%,打機效能一定會有明顯提升

我都用緊7750(Sapphire LP),case同你九成似
我都係位置所限,但我可能會換Silverstone RVZ01 / AsRock M8 這類ITX+大顯卡機箱(比你個case仲細)

又或者等多陣,等GTX950 / 950Ti 的LP 卡

750ti>750>650>7750
650連750打都唔過,750ti同750相差10%效能

性能提升唔多明顯咯

好少見嘅5A平台

via HKEPC Reader for Android