[測試] 想問一下 兩張Gtx970好 還是 一張Gtx980

由於本人budget有限 現時還是用GTX 580 想問一下 多買一張GTX980可以一起使用嗎
還是買兩張Gtx970好

budget有限,兩張Gtx970好d

budget有限,兩張Gtx970好d
Summer 發表於 2015-1-21 08:01

thanks 想問下咁我本身張580 +980 哩個方案係咪唔work的 由於我好少接捉裝機 以往都係問人推介 今次換想學所以想問一問

thanks 想問下咁我本身張580 +980 哩個方案係咪唔work的 由於我好少接捉裝機 以往都係問人推介 今次換想 ...
ioaoav 發表於 2015-1-21 08:23

1.580同980唔可以行sli,因為唔同核芯& vram,要2張同款N咭先可以行sli
2.要有sli認證嘅底板先可以行sli,即係Z68/Z77/Z87/Z97/X79/X99
3.你隻火牛有冇足750w?

兩張Gtx970 must
兩張Gtx980 最好

1.580同980唔可以行sli,因為唔同核芯& vram,要2張同款N咭先可以行sli
2.要有sli認證嘅底板先可以行sli ...
孤兒sam 發表於 2015-1-21 09:00

我而家底版用緊z87-pro 想問下 可唔可以行sli 火牛夠啊前排換左夠啦

我而家底版用緊z87-pro 想問下 可唔可以行sli 火牛夠啊前排換左夠啦
ioaoav 發表於 2015-1-21 10:39

可以

有錢一口氣買2張970的話, 咁梗係買單張980好過啦...之後有錢再買多張980

有錢一口氣買2張970的話, 咁梗係買單張980好過啦...之後有錢再買多張980
xwkkx 發表於 2015-1-21 11:16

兩張980 近9k 已兩張970 6k 真係近成張顯卡

回覆 4# 孤兒sam 又學到野.