[測試] 有冇人試左GTX970 DRIVER 更新347.09

SLEEPING DOG , 看門狗 , 大革命 , FAR CRY 4
LAG 既問題改善左 .
無突然跌到個位數 .
https://www.youtube.com/watch?v=hFOGYX_ckN0
我既情況差不多 . 有冇其他CHING 可以試下係唔係一樣 ?

EDIT : 必需完整移除344.75 後再裝347.09 先回復正常FPS
SLEEPING DOG 既LAG , ONLINE GAME 既LAG 都改善左問題 .

347.09 兩個版本前架喎
347.25, 347.52 試過未

p.s. 樓主唔係用緊GTX980 咩

347.09 兩個版本前架喎
347.25, 347.52 試過未

p.s. 樓主唔係用緊GTX980 咩 ...
AL_EK 發表於 2015-2-16 03:20

970 , 980 我都有 , 唔強調都唔想重覆講完又講 .
之前用780TI 既344.75 , 換電腦試970卡 347.09
DVD 個隻都係得344.11 ,  
第二部電腦完整移除344.75 後再裝347.09 先回復正常FPS
ANYWAY 347.25 , 347.52 過3.5GB 有冇問題 ?
347.52 INSTALL 中

你成條片都過唔到3.5G RAM 唔會LAG嫁
FXAA一定順啦

你試下開TXAA

347.52係改善左UNITY  970都可以上到接近60fps
maxwell終於有春藥食
以前呢個全game最多npc既死位爛鬼970 有50都偷笑
但watch dogs就好似無乜點改善到
呢版driver只係針對性提升某幾隻game既performance

347.52係改善左UNITY  970都可以上到接近60fps
maxwell終於有春藥食
以前呢個全game最多npc ...
留白兄 發表於 2015-2-16 12:34

cpu 100%?

bottleneck係cpu到

GPU都未用盡

回覆 6# rt2156

普通i5玩unity好難唔上100%
更何況unity呢d垃圾優化
加埋呢度近百個npc既場面 唔100%都幾難
以前用344.75 連gpu都會直剷99%
呢隻game對系統資源一向係有幾多食幾多

回覆 7# 留白兄
I5真係唔係幾夠