[操作疑難] 有冇C HING識用MSI Afterburner,可唔可以教下我

上網睇過啲教學,都係唔明佢點,有冇師兄幫手
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

左邊係張卡既頻率(GPU/VRAM)
右邊係張卡既電壓同溫度
中間先係俾你揀既選項

要較風扇轉速就click Fan Speed "Auto", 然後自己輸入

要超頻最先就調高Power Limit 俾張卡可以用多D電, 然後就慢慢調高Core Clock(拉到最盡都唔怕, 呢個只係上限, 唔代表會即刻用多左電), Memory Clock, 再用Furkmark 其他軟件試穩定性
調高Core Voltage 先係最後一步試極限, 一般GTX 980 / 970 唔使加電都可以超得幾高, 加電壓會同時增大用電量和提高溫度

右下角Profile, Save 係俾你儲底幾個唔同設定, 方便你一click 就轉用到, 可以設定到1-5
左邊既"Startup" 就係俾你一入windows 就自動設定到你上次既setting

E+咁樣既

回覆 3# Summer

Skin 黎嗟,大把款俾你揀

右邊係張卡既電壓同溫度
中間先係俾你揀既選項

要較風扇轉速就click Fan Spee ...
AL_EK 發表於 2015-2-16 17:23

開始明了

右邊係張卡既電壓同溫度
中間先係俾你揀既選項

要較風扇轉速就click Fan Spee ...
AL_EK 發表於 2015-2-16 17:23

咁temp.Limit果度使唔使理佢?

回覆 6# krispc

唔改住都得既,79度GTX 980都好難過呢個度數

回覆  krispc

唔改住都得既,79度GTX 980都好難過呢個度數
AL_EK 發表於 2015-2-16 21:20

mem clock 要同 Core clock一樣?

兩樣野來的, 當然不同啦

兩樣野來的, 當然不同啦
AL_EK 發表於 2015-2-16 21:43

即係就咁調core clock就可以超頻?