[開箱] [羊年前夕] 平民級神獸?

見各位 CHING 咁苦惱 970 問題之際,前幾日我都係幫朋友買左 960 做隱陣派 XD,因為佢張卡年事已高而瓜左,唸住平平地換張新,雖然970性比幾高,宜家 970 有問題仍未解決,而AMD又未見新卡,MSI 岩岩出左張平價白虎卡,都值得試一試,雖然平野無左佢出名既散熱技術,但 MSI D 顯卡同朋友出開一直記錄良好,所以都係揀左佢,試一試就知道係唔係紙老虎。

年尾流流當然幫人換下新野,所以穩陣起建試過晒先交俾

送例牌,包裝都無咩點變

白色設計唔錯部機入面可以唔洗咁深色,之前煙佬都好似用白色

佢D膠配紅色都幾奇怪 ,雖然就新年啫

用 6 pin 供電,用電量就一定唔成問題

介面比起市面中級卡都算多

2條銅制導管散熱都算唔錯,不過散熱片比GAMING有D單薄

再試真 D 少超一下先跑跑分,平時溫度38度,打機果陣約56度,比想像中好

聽日羊年,預祝各位年年有餘,逗多 D 利是早日升級免除煩惱 ,多謝收睇~

有差唔多半塊PCB係空

有差唔多半塊PCB係空
wilson030 發表於 2015-2-18 15:44

霸氣...多你半塊PCB 賣1599 =.=...

有差唔多半塊PCB係空
wilson030 發表於 2015-2-18 15:44

一分錢一分貨,所以世界係現實

其實 960 TDP 仲低過我張 560, 咁大個散熱器根本係法國大餐
一樣係 MSI, 裝到舊卡但反而可能裝唔到熱量低啲的新卡

係,白虎好正

Like the white color!!

點解冇隻有老虎的背板架

其實 960 TDP 仲低過我張 560, 咁大個散熱器根本係法國大餐
一樣係 MSI, 裝到舊卡但反而可能裝唔到熱量低啲 ...
Eddie_Wong_F-14 發表於 2015-2-18 17:01

咁CHING要一定要買GAMING版

how much