人生第2張N卡,純感想...

一直以來自問都係ati fan屎...除左10幾年前第一張gefore mx2...之後都係買ati卡...什麼(8500,9700,9800,X1600,HD2600,HD4850,HD6850到最後一張HD7850)除左對A卡既情意結之外就係對A卡出黎既色汁著...眼見GTA5就黎出想升級下自己張卡,出到去SSP睇...發覺依家A卡真係除左改名卡之外就無其他新野其實自己都好無奈...最後都係回歸N卡...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

開頭用過3張N卡, 之后A卡有TURE HD音解碼轉用A卡3張, 而家等到A卡都未出新,我都想轉返用N卡

N卡係個driver好d, A卡我試過撞driver入唔返windows, 反而N卡就未試過, 不過因為之前N卡未出9系, 所以我就換左280x, 不過都唔錯

一直以來自問都係ati fan屎...除左10幾年前第一張gefore mx2...之後都係買ati卡...什麼(8500,9700,9800,X16 ...
IZZUE 發表於 2015-4-12 02:33

我都喺因為 ATI 嘅顏色比較上好少少,一直用佢! 請問現在 N 卡啲色同 ATI 比,好些嗎?

話說如果自已咁講究色水, 理論上會自已tune

980 E+洗唔洗5K

N卡係個driver好d, A卡我試過撞driver入唔返windows, 反而N卡就未試過, 不過因為之前N卡未出9系, 所以我就 ...
carlt 發表於 2015-4-12 04:42

同意,A卡D Driver 真係不敢恭維。之前A卡出新Driver,epc d人話好穩定,用左春藥順好多,我貪得意就裝左。

結果搞到成日播片搞到藍mon,起初我仲以為ram定係顯卡出事,點知原來係driver作怪

我都喺因為 ATI 嘅顏色比較上好少少,一直用佢! 請問現在 N 卡啲色同 ATI 比,好些嗎? ...
Midas 發表於 2015-4-12 13:57

老實講依家用番同之前感覺既n卡係2馬子既事...起馬桌面個"my computer" icon 唔會起格仔

話說如果自已咁講究色水, 理論上會自已tune
holyAS 發表於 2015-4-12 15:59

ching你有無道理,但最少a卡我用咁多張都唔洗tune

980 E+洗唔洗5K
devilcat1 發表於 2015-4-12 16:04

4k7