970玩GTA5黑屏再死機 星期六邊到有維修?

小弟人品爆發
買左一張二手 gtx970  原本舊果張750ti玩gta5都无問題但係一換左張970就玩左大約一個鐘就黑屏死機……而啱啱再發現張顯卡有之之聲,我睇左日聲維修只有星期一至五,但係一至五唔無時間,又無星期六所以問一問

重有要大約維修幾長時間?
各位大哥幫幫我thank

日聲有收發點喎!星期六日都開http://www.esonex.com.hk/tc/customer_service.php

我就直接上日聲修嘅,係公司隔離,張780Ti壞左全新一換一,過程連試卡換卡唔夠10分鐘就落到樓

回覆 3# kira3202

但係我上網可以正常,就玩gta5先係錦,出現之之聲都可以一換一?

回覆  kira3202

但係我上網可以正常,就玩gta5先係錦,出現之之聲都可以一換一? ...
2004009 發表於 2015-4-26 17:05

重裝個Windows未? 可能同舊卡撞Driver都未定

回覆 5# 冰水半糖

Windown未重裝,但舊顯驅我刪左再裝新顯驅

回覆  冰水半糖

Windown未重裝,但舊顯驅我刪左再裝新顯驅
2004009 發表於 2015-4-26 18:40

試下重裝?? 我 660 上 970 都有D古怪問題

回覆 3# kira3202

剛入手 inno3d 卡,想請教師兄們保養的問題

我其實需唔需要專登去 esonex 網上產品註冊後3年保養才有效,我登記左幾日都冇覆

回覆  kira3202

但係我上網可以正常,就玩gta5先係錦,出現之之聲都可以一換一? ...
2004009 發表於 2015-4-26 17:05

之之聲應該係電流聲
970。980通病

回覆 7# 冰水半糖

但係我玩gta頭一個星期好好地,但係之後就好似而家錦樣
而我轉gtx705顯卡玩gta5
雖然好lag但係唔會黑屏同死機
而我發現支支聲應該係電源