[操作疑難] 如果只有6-pin線要插8-pin係咪用唔到?

希望各位師兄可以幫忙解答

我有隻400W牛得一個6-pin頭
而我想買張ASUS GTX970  (for itx)就要插8-pin
如果我用6-pin to 8-pin adaptor係咪都出唔到full power?

400w吾夠推970,官網建議最少600w

小林尊 發表於 2015-5-3 13:58

我睇左係400W因為係降頻迷你版 for ITX
所以煩惱係究竟6-pin轉8-pin work唔work

我睇左係400W因為係降頻迷你版 for ITX
所以煩惱係究竟6-pin轉8-pin work唔work  ...
mariowoohk 發表於 2015-5-3 14:01

你要睇下隻牛12A輸出幾多先,普通吾足火就肯定吾夠

你要睇下隻牛12A輸出幾多先,普通吾足火就肯定吾夠
小林尊 發表於 2015-5-3 14:04

原來係咁...姐係要放棄

小林尊 發表於 2015-5-3 13:58

官方建議500w之麻

原來係咁...姐係要放棄
mariowoohk 發表於 2015-5-3 14:09

用緊咩牛,Full spec?

用緊咩牛,Full spec?
wilson030 發表於 2015-5-3 14:15

Antec Neo Eco 400C
http://web.antec.com/pdf/manuals ... ronze_manual_EN.pdf

我擔心係用左adaptor都出唔到8-pin實際watt

CPU係4570s, 加多隻128GB SSD同8GB RAM

Antec Neo Eco 400C

我擔心係用左adaptor都出唔到8-pin實際watt

CPU係4570s, 加多隻128GB SSD ...
mariowoohk 發表於 2015-5-3 14:40

12v出得360w我諗真係玟水啲
但係970燒機大概都係用325w左右
唔超我諗都頂得順既

師兄不如upgrade埋隻牛, 我而家用CX430行GTX960都驚用多一兩年隻牛就頂唔到