用Geforce experience最佳化左GTAV, 但有時fps得30

i5 2400
msi gaming gtx960 4gb
8gb ram
用HDD裝.

近排入左張msi gaming gtx960 4g玩gta5, 諗住用盡張卡就用左geforce experience最佳化遊戲.
但某D場景會laglag地, 之後用gta個效能測試, 某D位得30fps. 平均4X-5X.
係唔係"最佳化"呢個功能就係咁? 定我部腦/張卡有問題?
有冇師兄推薦我部機應該點Set最好?

msi gtx760 gaming 4g?
msi gtx960 gaming 4g?
msi gtx970 gaming 4g?
msi gtx980 gaming 4g?

"最佳化"呢個功能就係咁
用4k mon玩l4d2行980 titan titan x都只叫行1980*1020
就算行4k全開高aa有100fps以上都係只叫行1980*1020

msi gtx760 gaming 4g?
msi gtx960 gaming 4g?
msi gtx970 gaming 4g?
msi gtx980 gaming 4g?
菜鳥甲 發表於 2015-5-8 00:19

對唔住各位, 打漏左

回覆 3# 美奈子廚
即係其實n記呢個功能未完善?

"最佳化"呢個功能就係咁
用4k mon玩l4d2行980 titan titan x都只叫行1980*1020
就算行4k全開高aa ...
美奈子廚 發表於 2015-5-8 00:29

1920*1080
GFE最佳化係一個伏, 都係自己set過啦

960咁雞, 想玩得順至少970

via HKEPC Reader for Android

960咁雞, 想玩得順至少970

louisney 發表於 2015-5-8 00:49

最少兩張Titan x先可以話o岩o岩夠玩GTA V

感謝各位回覆, 釋除左我疑慮.
學生哥玩下960算啦....電腦呢家野冇得追.

佢只係幫你開最高畫質,唔代表你張卡會玩得順