[操作疑難] 新買dell機用內顯,有d game用steam一開即彈.....(已解決)

係win8.1問題or內顯問題?

以前用win7+hd7750沒有任何問題!

利申:

i3 4160 內顯+win 8.1,沒有任何顯示卡

係win8.1問題or內顯問題?

以前用win7+hd7750沒有任何問題!

利申:

i3 4160 內顯+win 8.1,沒有任何 ...
derekwa 發表於 2015-5-10 13:25

咩game先
    用win8打機已經係問題仲要用i3內顯彈珠台?

咩game先
    用win8打機已經係問題仲要用i3內顯彈珠台?
mingsonv3v 發表於 2015-5-10 03:31 PM

你講到win8唔打得機咁,什麼道理?
win8.1+7570@CS經steam都係照咁玩......

win8.1 有咩問題?
內顯其實都唔係太大問題, 我用部SP2 都係win8.1 + intel hd graphic 4400(同樓主內顯一樣), 打幾隻game 如cs source, warframe, ns2都冇問題, 係某d game會直接話顯卡太差唔支援

一開即彈會唔會係唔夠RAM

試過行3d mark  未先

係d舊game才有問題,(伊蘇系列)

但究竟問題係出自win8.1 or intel HD?

因為之前係冇問題的(win7+HD7750)

一開即彈會唔會係唔夠RAM
BIOV1 發表於 2015-5-10 17:57

4G RAM

內顯在某些需要dx10or 11 的遊戲不支援 要改開啟方法

內顯在某些需要dx10or 11 的遊戲不支援 要改開啟方法
simonlor 發表於 2015-5-10 20:31

求教