懷疑顯示卡神神地....

我電腦個mon間中就會閃下閃下,
但駁TV-box果D又無事wo,
我估計係電腦張顯示卡有問題,
但係我從來都未試過換顯示卡.

我想請問大家, 我部機係dell廠機,
購買顯示卡要注意D咩?
型號要咩揀?(我現在是用AMD HD 5450, 現在應該買唔到掛)
謝謝

廠機隻牛好打極有限,揀返張免電卡,即係唔洗插6/8 pin供電
用得HD5450即係要求冇乜,A R7 250...N 750/750TI 之類

廠機隻牛好打極有限,揀返張免電卡,即係唔洗插6/8 pin供電
用得HD5450即係要求冇乜,A R7 250...N 750/750 ...
yeungj4567 發表於 2015-5-11 14:36

謝謝你

用得HD5450即係要求冇乜,A R7 250...N 750/750 ...
yeungj4567 發表於 2015-5-11 14:36

我今日出去睇過, 見到有另一隻R7 240平2百, 效能係咪差唔多?我部機岩唔岩用??

我今日出去睇過, 見到有另一隻R7 240平2百, 效能係咪差唔多?我部機岩唔岩用?? ...
Joseph_k 發表於 2015-5-12 18:02

仲買DDR3 顯卡
   你咁低要求是但去DXfever二手區執張二手卡好過買呢d低階全新

e.g http://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=3337985

自己睇

仲買DDR3 顯卡
   你咁低要求是但去DXfever二手區執張二手卡好過買呢d低階全新

e.g

...
yeungj4567 發表於 2015-5-12 19:09

哈哈, 我怕太新部機個底板支援唔到咋

哈哈, 我怕太新部機個底板支援唔到咋
Joseph_k 發表於 2015-5-12 19:27

真係要買R7 240唔洗揀牌子,最平果款得架啦,咁低階卡咩廠都差唔到幾多