[測試] (更新2粒鐘GTA5)遲嚟的290X公版溫度小測

哦,好,

呢張服役中, 其實張290X真係唔錯表現好滿意及又鍾情A卡既色水......唉
之不過點解偏偏係W3度唔生性呢? 以前從不說你壞話可是, 二奶我要放棄你了轉投泰坦懷抱
新小三實在吸引力太強了, 沒法子, 再見啦....

呢張服役中, 其實張290X真係唔錯表現好滿意及又鍾情A卡既色水......唉
之不過點解偏偏係W3度唔生性呢? 以前 ...
Lovecloud 發表於 2015-6-11 10:00

290X推唔到Witcher3??

回覆 5# Advanced Ivan

佢係推到但要較到低到中先順都仲可以接受因為知道W3大食, 問題係定時會特然黑畫面無信號之後連PC都死埋要REBOOT, 呢個情況有某D N卡都出現但好易搞到, 但我呢邊搞來搞去都唔得開來玩玩下會死預計唔到, 有可能係W3內某D CODE HIT中A卡N卡死穴都唔定, 我都CLEAN INSTAL WIN7, 上晒新DRIVER及PATCH都係甘, 其他GAME就無事甘死未? 我都玩GAME玩左好多年好耐未再出現玩GAME會死機仲要間唔中要REBOOT, 散熱我都開埋側版, 仲有咩野符? A卡出PATCH太慢了仲未修正到呢個W3問題
我用A卡都用左好多年好明顯今年FEEL到佢地立立下甘, 唔掂啦, 真係要轉會

回覆  Advanced Ivan

佢係推到但要較到低到中先順都仲可以接受因為知道W3大食, 問題係定時會特然黑畫面無 ...
Lovecloud 發表於 2015-6-11 10:31

同路中人呀
我都係A卡長期客戶,由4850用到7970
可惜呢兩年真係幫唔落,俾老黃勾引左轉會

同路中人呀
我都係A卡長期客戶,由4850用到7970
可惜呢兩年真係幫唔落,俾老黃勾引左轉會 ...
calvinchi 發表於 2015-6-11 10:52

哇C兄我可能仲早過你用A卡真係老餅了...呢2年A卡無大突破都仲有心等待, 點知睇埋最近消息FURY又推後即係佢既SPEC都唔慌勁見980TI貼近TTX了又再改再谷FURY SPEC,. 改完都唔知變成點? 其實想A卡生性D..唔係老黃獨大又要捱貴卡架啦, 而家連我呢D老FAN都俾老黃扯走埋死唔死?
C兄你果張TTX唔好放收番啦, GAME版都有C兄一樣想法跟手來既GAME走勢都係甘大食,預行4K MON話一定係2張TTX SLI先正走唔甩

回覆  Advanced Ivan

佢係推到但要較到低到中先順都仲可以接受因為知道W3大食, 問題係定時會特然黑畫面無 ...
Lovecloud 發表於 2015-6-11 10:31

咁大鑊??
我用960開過隻game玩過一陣training, set中就過到60fps

回覆 9# Advanced Ivan

係真無吹水..去STEAM既W3 FORUM望下就知道唔少人媽媽聲, 無氣鬧, 轉投N卡把幾火
如果賴隻GAME最多出D怪畫面, 窒窒下, 某D位色水怪怪地之類...唔會特然見到話無信號之類甘既野
及小弟部機算唔差了一定唔關零件或夠唔夠電既事....試下轉N卡SLI下星期一到晒貨就知賴邊個了,煩死了

補充:- 我學足N卡甘降頻, SET FRAME去無限制, ALL LOW...W3都係會間中黑畫面死機只係次數小左些小