[開箱] [開箱] 3年前舊機升級 - MSI GTX 980Ti GAMING 6G

買 MSI GTX 980Ti GAMING 6G 的原因是
1. 自從 970 確認係 3.5G + 0.5G 之後就想換
2. 不是公版
3. Dual-Fan , 3 Fan 肯定放不下
4. 身痕由U2412M 換左 U2515H... 2560x1440 970 BF4 全高~55FPS 有點低
5. 買970時無想過 GM200 係 9 系出現  (估係 10系(or other name))

3年前舊機配置:
i7 3770K 3.5G NOT OC
16GB DDR3 1333 (32GB 比左 VM 機用...用返舊 Ram)
HX 650 v1
MSI Z77A GD65 (MSI 底當然還是 MSI 卡好 wwwww)

[問題]
1. GPU 1.3Ghz 係誤判定真係禁高....
2. 唔知有燈...點關...

求其打左陣 BF4 :B

舊卡:

換卡唔順便清塵

84度, 同公版一樣, 仲要已經係90%轉速
tdp仲要唔過100%
msi散熱真係嚇死人

點解禁高温既, msi個heatsink應該幾好架wor

師兄想問下你張INNO970有無背板架?

84度, 同公版一樣, 仲要已經係90%轉速
tdp仲要唔過100%
msi散熱真係嚇死人
1112311123 發表於 2015-6-28 21:27

jasons030011 發表於 2015-6-28 21:30

前置所有隔塵網全部比塵封死 , 側版亦都無任何孔 (呢個係隔音機箱)
2k rpm Fan speed 絕對比公版渦輪扇靜....

師兄想問下你張INNO970有無背板架?
feli 發表於 2015-6-28 21:34

無 , INNO970 應該係公版電路版 , 好短 ,  背板意義不大

jasons030011 發表於 2015-6-28 21:30

不嬲都唔掂
今次980TI連ICHILL都唔掂

了解, 唔該晒

前置所有隔塵网全部比塵封死 , 側版亦都無任何孔 (呢個係隔音機箱)
2k rpm Fan speed 絕對比公版渦輪扇 ...
冰水半糖 發表於 2015-6-28 21:38

去到90%相信都唔叫得上係靜
同公版比冇COOLER唔靜

如果條FAN CURVE冇郁過, 咁原生黎講咁高轉速都係少見