[開箱] 處女開箱 EVGA GeForce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+

見有咁多師兄開過GTX 980 Ti...
咁我就唔描述太多喇...

張卡4日前已經到手...不過琴日先有時間上機...

標準內餡:GTX 980 Ti、6 Pin to 2x 4 Pin Converter、8Pin to 2x 6 Pin Converter、VGA to DVI Converter

呢張EVGA GTX 980 Ti用嘅係ACX 2.0+散熱器連背板

Output接口同公版一樣:1x dual-link DVI、1x HDMI 2.0、3x Display Port

GTX 980 Ti將會接手GTX 780嘅工作

上好機...係時候跑一轉3DMark

搭住i7-4930K
Boost Clock大概係1320MHz
Fire Strike萬五分算係咁啦
對比起780嘅9千零分
效能提升都幾顯著
而溫度表現都算係咁...
ACX 2.0+@~55% Fan Speed一直都壓係79°C(室溫~28°C)

遊戲方面未有時間詳細試
不過現Shadow of Mordor真係感覺好好多
Skyrim又可以落多幾個mod....

呢次係第一次開箱...不過都應該會係最後一次...
老實講...開箱真係唔知講乜好...
最後就用呢張紫紅怪相結尾...Ha!

好靚,無睇錯應該有白+黃燈字...

張卡好似都幾薄 唔錯

我都買咗
但係依加旅行緊
好想番屋企玩新卡

好靚,無睇錯應該有白+黃燈字...
lpc041088 發表於 2015-6-28 23:49

SC兩隻字係黃燈   

EVGA !正
DirtyBear 發表於 2015-6-28 23:51

我第一次幫襯EVGA
見好似幾多人好評佢...所以買返張玩

張卡好似都幾薄 唔錯
測試部 發表於 2015-6-28 23:52

我諗應該同MSI Gaming差唔多...

見有咁多師兄開過GTX 980 Ti...
咁我就唔描述太多喇...

張卡4日前已經到手...不過琴日先有時間上機...

...
heroine6940 發表於 2015-6-28 23:34

呢張正呀 雙風扇又有埋靚仔背板..
本身都想買呢張,但要等好耐  所以入左EVGA 980TI SC 公板
諗緊賣返出去再換張有背板><

恭起入手靚卡
如果EVGA唔係無代理我都會首選呢張

Evga display card is the best