[操作疑難] 求指點!我想玩 Euro Truck Simulator 2一問

我想玩Euro Truck Simulator 2,
我部電腦符合最低或推薦系統需求嗎?求各位師兄指點迷津!thanks!
cpu : Intel Core i5-4440 lga1150
顯卡 Zotac GeForce GT 740 lp 2gb 128bit ddr3
kingston kvr16n11/8 8GB ram
msi b85m-e45
最低:
操作系統:Windows 7
處理器: Dual core CPU 2.4 GHz
內存:4 GBRAM
顯卡:GeForce GTS 450-class
推薦:
操作系統:Windows 7 64-bit
處理器:Quad core CPU 3.0 GHz
內存:6 GBRAM
顯卡:GeForce GTX 760-class

一定夠啦
(如果你唔係set個graphic去到最高)

回覆 2# cms4c17
師兄唔好意思!因為唔係好識電腦!
想問下你係咪開到中效畫質&
1920X1080解像度 , 流暢唔LAG ?
thanks!

回覆  cms4c17
師兄唔好意思!因為唔係好識電腦!
想問下你係咪夠開到中效畫質&1920X1080解像度 , 流暢唔LAG ...
miek 發表於 2015-7-6 19:47

以你張卡, 開中效可能會lag,  我之前用5770+fx8320玩中效好蚊水下

回覆 4# cms4c17
誤以為Euro Truck要求唔高我部電腦可以中效...師兄唔好意思!
下你如果畫質係咪可以
1080p & 勉強可以畫面流暢唔LAG ?
唔該晒師兄,無言感激!
反而WatchDogs 可以 Medium 中等特效
平均有大約 38FPS ,遊戲畫面亦流暢及可以接受。
具遊戲能力入門繪圖卡 NVIDIA GeFroce GT740

回覆  cms4c17
誤以為Euro Truck要求唔高,我部電腦可以開中效...師兄唔好意思!
想再問下你如果開低效畫質 ...
miek 發表於 2015-7-6 20:38
740 DDR3一定唔得
應該話點解買DDR3版黎伏自己…

回覆  cms4c17
誤以為Euro Truck要求唔高,我部電腦可以開中效...師兄唔好意思!
想再問下你如果開低效畫質 ...
miek 發表於 2015-7-6 20:38

開低效既話,個畫質係差到你唔會想玩
試過gtx 650ti+fx8320 開中效都係一般
其實e隻game可以好鬼大食(由其係玩開graphic mod)
我覺得如果可以upgrade既話至少gtx750/r7 260 或以上

入面有個MLAA模式只有A卡先用得,用N卡嘅話就要用外掛嘅AA程式,去到北歐啲路標要好近距離先睇到啲字,睇嚟我都要考慮買R9 280X或者380(而家用GTX760)

之前用R7 260X 2GB,都係開高中

via HKEPC Reader for Android

回覆 8# LG4761
回覆 7# cms4c17
回覆 6# yjfoeg
回覆 9# astrial
感謝各位師兄的指導,小弟感激不盡!