[開箱] 買張GALAX 980TI HOF~過一個白色的暑假

終於放工返到屋企....可以開箱啦!

內裡所有野...見到幾多就幾多

睇落應該仲未比人開過苞...食多隻朱

叫得HOF...當然有背板...質感唔錯

唔少得HOF信仰燈...可惜燈光無得變色

1 DVI、1 HDMI、3 DP...未睇說明書..唔知粒掣有咩用

大路三風扇...

張卡好長..張GTX 460 1G辛苦左咁多年..終於可以退休啦!

個機箱官網寫可裝280MM顯卡....所以要用少少技巧....先可裝得落E張980TI HOF..

隻鴨感覺張卡好有壓迫力...

準備少測....開左冷氣....室溫大約23度左右

拎走張SOUND CARD...唔好擋住DISPLAY CARD D風....關則板...準備燒機

習慣對罐黑啤先

IDLE溫度28度....唔錯

開始燒機啦!FULL LOAD 64度...風扇先1531RPM....溫度真係幾好...又唔嘈...一個字正

E個就係我一般長用設定...I7 3770K 4G+980TI HOF預設時脈嘅分...算不過不失...當然同EPC標準文書機無得比啦!

求Q其...超少少跑一次分就算(請各位大大見晾,小弟唔係好識超頻)...I7 3770K真係老了...跑分計...比唔到飽飯張980TI食...不過齋睇圖形分數21248分...算唔錯..
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

買左幾錢?

(Sent from HKEPC iPhone app)

買左幾錢?

(Sent from HKEPC iPhone app)
larry0604 發表於 2015-7-8 12:22
$5999....

係時候升級

試下100% FAN燒機

係時候升級
RX-8 發表於 2015-7-8 12:39
你就爽死啦!係日本仲咁得閒上EPC

我係實用主義者.....等下年新野出先升都未遲....黎緊最想要隻1TB SSD

試下100% FAN燒機
wilson030 發表於 2015-7-8 12:42
....成3XXXRPM...我對聲音幾敏感...怕怕

Haha, does the duck live inside the case?

Haha, does the duck live inside the case?
Australis 發表於 2015-7-8 15:57

係....長期居住係裡面

I7 3770K真係老了...跑分計...比唔到飽飯張980TI食.
billyduck 發表於 2015-7-8 12:09

CPU usage how many %?