[操作疑難] ATI FirePro 用嚟打機?

工作需要所以家中電腦用緊張 ATI FirePro W2100 顯卡。  想打下GTA V 久不久hang 機, ATI 有專為GTA V 而提供的bug fix update , 不過係俾Radeon 系列。  其實應該可以點做?  唔通買多張顯卡專係打機用??

W2100 is only comparable to an R7 240....

W2100 is only comparable to an R7 240....
danny9428 發表於 2015-7-26 11:44
Core本身已經係R7 240
而Gaming Performance應該得A8甚至A6內顯級別…

回覆 3# yjfoeg

台電腦經常又要畫AutoCAD (絕大部份時間係2D平面圖), 如果間中又想打下機, 係咪索性換過張卡好過?

又或者, 如果本身佢係R7 240, 係咪可以試下 ATI Catalyst 15.6 o的driver 呢?

回覆  yjfoeg

台電腦經常又要畫AutoCAD (絕大部份時間係2D平面圖), 如果間中又想打下機, 係咪索性換過張 ...
wechan 發表於 2015-7-26 13:08

如果Driver就唔洗諗喇 唔得

May as well get a new card.

v4900 打機路過

仲差過ati7750

v4900 打機路過

仲差過ati7750
yick 發表於 2015-7-26 17:00

正常
V4900 係 480 SP, VLIW
7750係 512 SP, GCN...

回覆 6# Stiggy930

買過張問題係我有時要用 AutoCAD , 有時用嚟打機, 有冇咩卡兩者可兼顧?

回覆  Stiggy930

買過張問題係我有時要用 AutoCAD , 有時用嚟打機, 有冇咩卡兩者可兼顧? ...
wechan 發表於 2015-7-26 18:20
FirePro W5100/Quadro K2200以上應該有一定遊戲能力
不過可能得HD 7750/GTX650左右嘅效果…