[開箱] EVGA GTX 980 FTW

唔經唔覺我張係2010年, EPC買既Inno GTX260都應該光榮引退了
本來諗住等下睇有無師兄放卡, 但係上個月撞岩睇下新蛋, 見到EVGA GTX 980 FTW 賣緊USD469.99, 仲送一條 Kingston DDR3 1866 8G Hyper X fury添
我打機唔一定要調到最高, 但一定要順, 所以張260先頂到咁耐, 希望你980 生生性性, 頂多5年  其實有留意開既師兄可能都佑外國FTW版980 搞到好多問題, 一開始我都驚ga, 好彩收到既呢張都無咩事.....

Spec:
1279 MHz Base Clock
1380 MHz Boost Clock
ACX 2.0 Cooler
6+2 Power phase
8+6 pin power input
Dual bios
DVI-I, DVI-D, DisplayPort, HDMI
Height: 4.376in - 111.15mm
Length: 10.5in - 266.7mm
Width: Dual Slot

而家D卡張張都會發光...

ASIC Quality: 75.2 %

Run 左轉3dmark(乜都無set, 裝左就run):
Xeon E3-1230 v3
MSI H87I
16G ram

Fire strike:11822
sky diver:28697
cloud gate:25760
ice storm:149921

Run完後:

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係咪降左頻, 動態超頻超得12mhz?
平成咁, 真係無陰公 仲要送多條ram, 有冇link
運費運左幾錢

係newegg買既,但而家無送ram了,係我咁岩想加多條8g先岩買ja, 美國運費好似幾蚊美金。 轉運hk要14x

係newegg買既,但而家無送ram了,係我咁岩想加多條8g先岩買ja, 美國運費好似幾蚊美金。 轉運hk要14x ...
milkwhl 發表於 2015-8-22 20:39

你用邊間轉運, 由落單到收貨隔左幾日?

記錯左, 469.99先真.
我用buyandship.... 前前後後都半個多月.....

EVGA

記錯左, 469.99先真.
我用buyandship.... 前前後後都半個多月.....
milkwhl 發表於 2015-8-22 20:50

ching想問下d rebate card係咪要買左件野先拎到下次用?

我都未收到rebare 消息, 可能要其他師兄幫你了。。。 如果收到埋果30usd rebate就正了

非公980跑3D MARK都成79度...
個Fan Speed得42%會唔會太低?

非公980跑3D MARK都成79度...
個Fan Speed得42%會唔會太低?
shimanong 發表於 2015-8-22 22:14

ACX COOLER一向麻麻地
當然轉速可以高D