請問各位顯示卡的分別

岩岩入手了MSI 960 4G 顯示卡
我想問各位師兄,我有一些問題唔係咁明白請大家幫一幫手
1, 我想問下MSI 960 4G版,我上網睇有二隻版本,一隻叫GAMING 一隻叫白虎版,
    請問二隻有什麼分別,郊能上有否分別?
2, 賣比我果個人係咁推界960白虎版比我,價錢1990 是否好似賣貴左?
3, 如果玩Game 係唔係GAMING 版好似好一點?(我多都是玩下PES2016 同GTA 果種)
4, 聽人說MSI底板h97 gaming 加上MSI 960 顯示卡郊能上會提升10%,請問是否?
謝謝.....

1. 樣嘅分別
2. 同上
3. 同上
4. 咪傻

其實張張都分別不大,除左跑分外,你感受唔到

via HKEPC Reader for Android

其實張張都分別不大,除左跑分外,你感受唔到

via HKEPC Reader for Android
City-LM 發表於 2015-9-24 12:50
熱度都有少少差異嘅

回覆 1# 茂仔愛茂女

無分別,話說尋日最後朋友用左 1700入手giga gaming 1 380 4gb(佢話要一手卡) ...

960 4gb 得MSI  1900...貴其他廠兩舊...擺明玩野

回覆  茂仔愛茂女

無分別,話說尋日最後朋友用左 1700入手giga gaming 1 380 4gb(佢話要一手卡) ...

9 ...
484848123 發表於 2015-9-24 13:58

其實真係唔知4G版同2g版有什麼分別,

其實真係唔知4G版同2g版有什麼分別,
茂仔愛茂女 發表於 2015-9-24 15:50

咪就係差2GB VRAM同幾百蚊。

第4條問題,如果系個friend同你講,就同距絕交

longtimenoc 發表於 2015-9-24 17:22
某星板配某星顯卡唔自炒已經算好彩

longtimenoc 發表於 2015-9-24 17:22

簡直好似打緊 D3 咁, 套裝有加乘!!