[操作疑難] A卡轉N卡

係咪就咁delete 個A卡driver 就OK?

唔理係換卡好定Update Driver都好
個人習慣係
1. Programs and features remove所有同AMD有關既野
2. Reboot to safe mode
3. 用DDU clean up一次
4. 去C:\同program files睇下仲有冇同AMD有關既folder, 有就delete埋佢
5. Shutdown換卡, 如果Update Driver就直接reboot

個人習慣係
1. Programs and features remove所有同AMD有關既野
2. Reboo ...
MobiusONE 發表於 1-10-2015 19:59

請問咩叫DDU ? 點樣操作?

個人習慣係
2. Reboo ...
MobiusONE 發表於 2015-10-1 19:59

Ok, thx

請問咩叫DDU ? 點樣操作?
YinAZK 發表於 2015-10-1 20:53

Just Google "display driver uninstaller"

唔駛咁煩架
換左張卡之後裝新driver
重新開機等新卡運行緊新driver
之後del舊driver就得
呢招仲易仲穩陣

唔駛咁煩架
換左張卡之後裝新driver
重新開機等新卡運行緊新driver
之後del舊driver就得
呢招仲易仲穩陣 ...
manhoi 發表於 2015-10-2 00:43

最危險係你呢個方法,
出事率有13%

最危險係你呢個方法,
出事率有13%
rudi 發表於 2015-10-2 05:42

你點計出13%....
你試過未先

你點計出13%....
你試過未先
manhoi 發表於 2015-10-2 08:04

淨係唔del舊driver就換新卡落去已經足夠你炒啦…
你好彩試過咁做冇事唔代表真係冇問題

最危險係你呢個方法,
出事率有13%
rudi 發表於 2015-10-2 05:42 AM

我4部機A N互換時就係咁做, 做左2-3年都未出事, 想知你點解會咁講
反而未鏟driver就換卡, 入去safe mode鏟driver再入windows裝driver先出事都試過