想問下如果顯卡過保比檢查費會唔會有得加錢換新.

MSI 560TI HAWK尼..
近日花屏..
諗緊拎去整定買新..
所以有此一問

近日花屏..
諗緊拎去整定買新..
所以有此一問
肥區仔 發表於 2015-10-5 19:05

過左保機會等如0。
買過張吧。

緊係買新啦, 醫番都浪費晒啲醫藥費
而家新嗰啲不知爽幾多
不過證明咗N卡都唔係唔會壞嘅

緊係買新啦, 醫番都浪費晒啲醫藥費
而家新嗰啲不知爽幾多
不過證明咗N卡都唔係唔會壞嘅:shi ...
alan216hk 發表於 2015-10-5 19:49
N粉:Fermi壞都好正常姐

過保唔整,而且花屏要大修

咁如果換970 有冇咩推介.$3000咁上下價錢..
BTW 如果用緊I5 2400 咁樣會唔會有D頭大身細?

回覆 6# 肥區仔

970都係3K以下
    Inno3D iChill GTX970 Ultra 4GB GDDR5 顯示卡 (四風扇版本) 2,990

顯示卡更新換代快(特別係N記),除非真係純文書,如果唔係換過張新重好,超碼唔使擔心driver support問題。自已部純文書用緊i5-4430 + Galax 970 EXOC (大概HKD2700~2900),運作上唔覺有頭大身細

近日花屏..
諗緊拎去整定買新..
所以有此一問
肥區仔 發表於 2015-10-5 19:05

我又係咁啱卡壞咗,我又係560TI,不過係ASUS,都用咗4年..
又係想買張顯卡,但我想行到2560 X 1440順,用嚟打機多,搭單問下..唔知最小要邊張卡??THX!

我又係咁啱卡壞咗,我又係560TI,不過係ASUS,都用咗4年..
又係想買張顯卡,但我想行到2560 X 1440順,用嚟打 ...
kilykilyk 發表於 2015-10-5 23:19

NV 970 or AMD R9 390.
Near $2XXX to $3000.