[操作疑難] SAPPHIRE R9 390X 雙mon問題

我插左個mon 係hdmi,但另一個mon唔係 DVI-D(Dual Link),買左個轉插,但顯示唔到。
咁我想雙mon,但又得1個HDMI接頭
想問點搞,謝謝,要買新mon?

输出接口        
1 x DVI-D
1 x HDMI
3 x DisplayPort

回覆 1# terry0926

有冇裝好DRIVER先?
你試下2隻MON交換睇下係未都WORK
冇問題既試下唔用HDMI轉用DVI有冇野睇
如果都冇問題既姐係顯卡問題/你SET錯野

回覆  terry0926

有冇裝好DRIVER先?
你試下2隻MON交換睇下係未都WORK
冇問題既試下唔用HDMI轉用DVI有冇野 ...
chu2012 發表於 2015-10-31 00:42

係咪因為咁的原因http://support.hornington.com/kb/question.php?ID=61
我淘依個試下得唔得

DisplayPort轉HDMI啦

DisplayPort轉HDMI啦
inori 發表於 2015-10-31 00:55

舊mon係vga線黎,買依個仲平

回覆 3# terry0926

我好似誤會左你個問題XDD
我記得有隻線一邊係DVI一邊係VGA
直接買個D仲快啦 都係20零30蚊
淘寶都仲要等

BTW用轉接頭應該都WORK 你個頭係DVI-D?

DVI-D冇得就咁換頭出VGA,一定要用有晶片嘅轉接器...

DVI-D冇得就咁換頭出VGA,一定要用有晶片嘅轉接器...
yjfoeg 發表於 2015-10-31 03:03

唔該咁多位大大

你有無改顯示器設定嗰度呀? 一插唔會著哂兩個MON喎