[操作疑難] 請問降頻數值點計? 請幫手

我部電腦都會間吾中黑畫面一二秒,右下角會有提示: 顯示器驅動程式停止回應......等,我也看過很多方法或試過也不能,Update Display Driver,window update,重裝Display Driver,修改登錄擋數值之類,但也不能更治
今日看返HKEPC文章內有些人提過降頻可解決,但我對超頻,降頻係一些也不識,應該降多少?圖形時脈定記憶體時脈設定?
我說明一下系統:
win7 64bit
i7 4790
GTX660
32G Ram
部機砌咗3個月,都有清潔冇乜塵,我冇乜打高效能Game之類,只係打Warcarft 3同Photoshop
因只用PS也有機會發生顯示器驅動程式停止回應及Hand埋機,這令我執相很煩惱,請求數值計?
thanks you

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

會唔會係你張卡有問題,我之前都試過,最後拎左去整就無事

砌咗3個月, 用660? 咁張660用左幾耐

會唔會係你張卡有問題,我之前都試過,最後拎左去整就無事
JLM 發表於 2015-11-28 15:00

張咭係11/5/2014年買,係舊電腦用開一直冇事,轉咗新電腦就出事!新舊電腦都係用同一win7 64bit正版來

治標唔治本
冇保先會咁做

淨係降個 CORE 試下
糖蓮子 發表於 2015-11-28 15:23

師兄,技嘉保養係咪得一年?

砌咗3個月, 用660? 咁張660用左幾耐
yjfoeg 發表於 2015-11-28 15:56

張咭係11/5/2014年買,係舊電腦用開一直冇事,轉咗新電腦就出事!新舊電腦都係用同一win7 64bit正版來

師兄,技嘉保養係咪得一年?
Sonicx 發表於 2015-11-28 17:07

技嘉顯示卡保三年

張咭係11/5/2014年買,係舊電腦用開一直冇事,轉咗新電腦就出事!新舊電腦都係用同一win7 64bit正版 ...
Sonicx 發表於 2015-11-28 17:08

即係有冇重裝Windows?

技嘉顯示卡保三年
leave 發表於 2015-11-28 17:11
師兄技嘉上網揾佢維修中心係台灣,香港代理係咪呢間?
SYNNEX TECHNOLOGY INTERNATIONAL(HK) LTD.
16/F., Metro Centre 1, 32 Lam Hing Street, Kowloon Bay, Hong Kong

(+852) 852-2305 2228