模疑女友福音!!! Oculus Rift新game最低要求970

Crytek VR新game《登高(The Climb)》顯示咭最低要求係GTX 970

Crytek公司今日公布全新VR 模疑game,叫《登高(The Climb)》,遊戲引擎係Crytek嘅Cryengine畀Oculus Rift專用。同時,官方公布一段遊戲短片,用主觀視覺完美代入,令玩家好鬼興奮。

聽講,玩家用VR可享刺激體驗,不斷模疑攀爬全球實景。玩家佩戴Oculus Rift後可選Xbox One手制或Oculus Touch控制器嚟操作。官方話遊戲有唔同setting及難度,並有訓練MODE。遊戲首round係亞洲,未來將有更多round。

不過,唔係全部玩家都可以玩,官方話最少要GTX 970顯示咭及i5-4590 CPU,《登高》PC要求係:

CPU:Intel i5-4590或更高
  記憶體:8GB RAM
  顯示卡:NVIDIA GTX 970 / AMD 290或更高
  硬碟用量:未知

source: http://www.gamersky.com/news/201512/694171.shtml

TGS 2015:《Summer Lesson》比真實的女友更加刺激

YES YES YES YES

《Summer Lesson》是BANDAI NAMCO Entertainment針對PS4虛擬實境頭戴顯示器PlayStation VR製作的虛擬現實遊戲,由原田勝弘帶領的《鐵拳》製作團隊製作。玩家可透過虛擬現實技術,在極近的距離下,透過點頭、搖頭等動作來體驗與虛擬角色互動的樂趣。

source: http://www.hkgnews.com/34154/

NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent or greater
• Intel i5-4590 equivalent or greater
• 8GB+ RAM
•Windows 7 SP1 or newer
•2x USB 3.0 ports
•HDMI 1.3 video output supporting a 297MHz clock via a direct output architecture

十年內,全球男人將不需要女友

然後50年人類消失

信我,當你睇過呢家既VR狗牙
你咩性趣都無...解決唔到顯示屏顆粒問題都唔好唸發大來搞
16年話VR年都一定好少人會玩......

1年前試過所謂的VR 又蒙唔清解像度勁低仲要對唔到焦咁..仲要個VR係載唔穩的又重..感覺是次貨...試驗品..現在果D一樣連解像度都無SHOW出黎.

TGS 2015:《Summer Lesson》比真實的女友更加刺激

YES YES YES YES

《Summer Lesson》是BAND ...
dmm.co.jp 發表於 2015-12-22 21:57

哈哈,容乜易一陣部機都FING甩埋XDDD
又或者番到現實對住D人都制係識點頭同搖頭XDDDD

哈哈,容乜易一陣部機都FING甩埋XDDD
又或者番到現實對住D人都制係識點頭同搖頭XDDDD ...
pksmok123 發表於 2015-12-22 23:04

全世界咪一樣耷低頭對往個手提電話狂撳
不過唔洗相機食先

講番張N咭
用得970斷估唔會起狗牙
我只希望OCULUS賣貴好過賣平(一分錢一分貨)

回復 8 #dmm.co.jp

個狗牙係個Mon到,唔關顯卡事

我用ttx,玩dk2畫面實際上唔係好精美

via HKEPC Reader for Android

以後啲廠專注賣女角 DLC 衣服 / 鞋 / 襪 / 首飾 / 內衣 / 護膚品 / 電話...... 唔買的話, 女角會發脾氣甚至分手 GAME OVER
到時男人們又會諗: "咁我點解唔去溝件真人??"