[操作疑難] Ashes Of The Singularity: DirectX 12 vs DX11 Tech Analysis

DigitalFoundry
https://www.youtube.com/watch?v=mUlHRyz_GmY

非常有趣嘅REVIEW
DX11 NVIDIA玩哂, DX12
唉AMD去到DX12都未搞好FRAMETIME問題.............
NVIDIA再咁樣搞落去, GPU CLOCK SPEED超上2G都未必贏到同級AMD

NVIDIA好快又出招啦

NVIDIA好快又出招啦
akwokkeika 發表於 2016-4-2 18:57

如果只係差~5FPS到, NVIDIA都仲可以大幅超頻黎收窄差距甚至睇齊同爬頭, 除非黎緊AMD卡都有唔少嘅超頻空間
但依家咁嘅情況...390都問鼎緊980@1.5g.....LN2都未必幫到NVIDIA

超頻真係麻鬼煩...好心NVIDIA同D廠就推盡張卡算啦, 超頻無聊到死...要用家自己改BIOS真係麻鬼煩
個GPU BOOST更加係搞搞陣冇幫襯....

如果只係差~5FPS到, NVIDIA都仲可以大幅超頻黎收窄差距甚至睇齊
但依家咁嘅情況...390都問鼎緊都未必幫到N ...
1112311123 發表於 2016-4-2 19:01

最強絕招~收買遊戲商

最強絕招~收買遊戲商
akwokkeika 發表於 2016-4-2 19:03

the way it is meant to be played

不過新一代卡都未出又好難定奪邊面有優勢既
大家都係睇個價錢同性能做人既姐
明明有競爭先會有進步, N記知道依家個缺點要爭市場就一定要改
其實最後尾得益既應該係消費者....但呢到好似有啲人希望一家獨大甚至壟斷

不過新一代卡都未出又好難定奪邊面有優勢既
大家都係睇個價錢同性能做人既姐
明明有競爭先會有進步, N記知 ...
firered 發表於 2016-4-2 19:31

要爭嘅係AMD, NVIDIA 970 3.5G單野不知幾多傻佬走去科水換980, 雖然佢地都係別無選擇

回覆 7# 1112311123

明知bug卡都要買,仲要推薦比其他人,有蕉齊齊食既傻佬

有錢用N卡,一年換一次,冇錢用A卡,三四年換一次

依家真係唔知換咩卡好