[操作疑難] 香港幾時可以搵到唔駛插電o既GTX950(低電板)?

香港幾時可以搵到唔駛插電O既GTX950, 網上看到有幾個牌子都出了,如MSI, ASUS,哪位C HING合知道?

有都唔建議買, 真係唔夠電(PEAK位) 有機會死機

有都唔建議買, 真係唔夠電(PEAK位) 有機會死機
boyo3 發表於 2016-4-23 23:25

出得其實都計好數, 唔OC 佢正常就唔會有問題既
以前都有 公版6PIN 改到非公免6PIN 最多慢D~~但都冇咩問題

出得其實都計好數, 唔OC 佢正常就唔會有問題既
以前都有 公版6PIN 改到非公免6PIN 最多慢D~~但都冇 ...
jack0608hk 發表於 2016-4-23 23:31

我記得外國有測試GTX950 某game可以上到GTX960的功耗

我記得外國有測試GTX950 某game可以上到GTX960的功耗
boyo3 發表於 2016-4-24 10:00

超頻版一定可以上到公版功耗架
但係免6pin嘅950係低頻版

超頻版一定可以上到公版功耗架
但係免6pin嘅950係低頻版 ...
yjfoeg 發表於 2016-4-24 11:48

免電版係用fine tune 過嘅新版本核心,規格同原版gtx 950一樣

via HKEPC Reader for Android

其實免電版 Display Card 有乜咁好?
照計機箱火牛應該有多餘的電線架?

其實免電版 Display Card 有乜咁好?
照計機箱火牛應該有多餘的電線架?
funghanyue 發表於 2016-4-25 03:44

PCI-E 好似有最大功率架麻 插小條電線 意味著供電小D

PCI-E 好似有最大功率架麻 插小條電線 意味著供電小D
devilcat1 發表於 2016-4-25 03:47

如果本身隻火牛有足夠功率去推,咁應該唔差在果少少電掛?
定係你 供電少D 的意思係 可以慳電費?

如果本身隻火牛有足夠功率去推,咁應該唔差在果少少電掛?
定係你 供電少D 的意思係 可以慳電費? ...
funghanyue 發表於 2016-4-25 03:56

姐係設計問題 唔插電既卡 最大功率 大極都75W