有冇人會為左FREESYNC平得多而轉會

FREESYNC MON越出越多, 又夠平
依家AMD又話有FPS COMPENSATION新技術, 值得一戰嗎?
GSYNC一般30FPS起跳, FREESYNC有部好似成50FPS起跳...跟本廢嘅

佢個fps補償唔係得睇影片先用到咩
另外我就係知道G sync mon貴 所以堅持用A卡唔敢轉

睇中既mon得G-sync

但又唔想因為個mon綁死自己要用n卡 (雖然可以唔開g-sync既)
唯有再等下有冇亮眼新mon可以吸引到我

FREESYNC將成為行業標準,留名睇牆頭草轉軚,就好似狗急跳船HBM

50FPS 起跳真係無乜用

FREESYNC將成為行業標準,留名睇牆頭草轉軚,就好似狗急跳船HBM
1767484261 發表於 2016-4-25 14:39

就算喺FREESYNC個RANG到, 一樣輸比GSYNC, 未成熟冇計, 消費者從來都係揀最好嘅野, 對自己忠誠黎得緊要

睇中既mon得G-sync

但又唔想因為個mon綁死自己要用n卡 (雖然可以唔開g-sync既)
唯有再等下有冇亮眼新 ...
danny9428 發表於 2016-4-25 13:24

FREESYNC依家好多選擇喎, GSYNC反而一向唔多

回覆 7# 1112311123
又想要144fps 2k ips
我會唔會要求太多

雖然asus好似都有隻MG279Q
但d人話佢qc差所以我又頭大

XB271HU望落幾岩心水但香港唔見有人買?

回覆  1112311123
又想要144fps 2k ips
我會唔會要求太多

雖然asus好似都有隻MG279Q
但d人話佢qc差 ...
danny9428 發表於 2016-4-25 15:52

LG好似有出但去到75HZ

ASUS 同PANNEL QC係差過ACER, ACER遲D應該都會出
ACER GSYNC要訂

回覆 9# 1112311123
可惜acer果部係g-sync mon

如果是但有樣野n卡a卡都可以用就好喇(指adaptive sync果類)