[教學] 980ti vs 1070 可以慳幾多電?

我砌好左部新機 原本等1070 但係而家班友炒到飛起
我決定買2手980ti, 唯一問題係想問下各位ching 1070 會慳到幾多電? thanks

點解要以慳電計? 每月交好多錢電費?

你每full load 八至十個鐘可慳1蚊電費

點解要以慳電計? 每月交好多錢電費?
chris05 發表於 2016-6-11 15:06

因為我好少關電腦, 所以想知大卡會食多幾多電
如果我開著唔打機 係唔係都係食差唔多電?full load先多? thx

因為我好少關電腦, 所以想知大卡會食多幾多電
如果我開著唔打機 係唔係都係食差唔多電?full load先 ...
kiuyou01 發表於 2016-6-11 15:16

依家D 卡閒置張張差唔多電

依家D 卡閒置張張差唔多電
cheaphin 發表於 2016-6-11 15:20

thx ching, 咁想問埋如果一個月計正常使用量 980ti 會比 970交多幾多電費?
THX!!

回覆 6# kiuyou01

閒置張張差唔多, FULL LOAD先大分別.....

thx ching, 咁想問埋如果一個月計正常使用量 980ti 會比 970交多幾多電費?
THX!! ...
kiuyou01 發表於 2016-6-11 15:24

點為之正常使用?
正常使用一星期,淨係星期六日打兩個鐘LOL
同正常使用,日日平均每日打三個鐘GTA5 已經唔同

睇techpowerup typical gaming 970 同980 TI 先差嗰68W....
即係打十五個鐘先差一度電
一度電$1.5....
正常人用嚟打機根本唔會計電費..
用嚟7/24 做運算先會計

點為之正常使用?
正常使用一星期,淨係星期六日打兩個鐘LOL
同正常使用,日日平均每日打三個鐘GTA5 已經 ...
masseffect 發表於 2016-6-11 15:32

每日打2小時咁, 咁應該唔會話真係好食電, thx all ching!

半皮嘢張卡都買得起,你同我哋講呢啲