[找數] iChiLL GTX 1080開箱加測試

是咁的, 之前預告過會寫下張iChiLL 1080
(傳送門:http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2296601)
之但係上個星期突然之間日日都有野做加上歐國盃......你懂的
之但是數不得不找
文仍然要出的

拿講明先呀依張係問代理借的SAMPLE所以我無彩盒無配件得卡姐OK?

拎上手, 正面三風扇加頂頭細嘅風扇仔一把合共四風扇
相信唔洗點介紹因為上代都是咁款

散熱器係iChiLL字眼識發光
點發光睇返依度:http://youtu.be/wJgWJiEu5U0

供電部分做返個6Pin頭上去成為6+8Pin

至於Output方面就同公版是一模一樣的

係呀因為佢真係公版來

***由於Sample要交比下一手代理交代落唔好拆卡所以無裸照, 不過公版卡上網GOOGLE就搵到啦(掛)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

GPU-Z
核心同記憶體都已經係預設超頻
核心: 1759MHz
Boost Clock: 1898MHz
Ram: 5204MHz

8+6PIN 好似同1080ICHILL一樣都係6+1 PHASE
得歐洲冰龍版(好似淨係賣大陸)即係舊ICHILL係8PIN純公版4+1/5+1

打機溫度係幾多

測試平台:
Intel Core i7-4790K 4.6GHz
Asus Maximus VI Gene
Antec HCP-1300 Platinum

3D Mark

直接以大迷信測試
3D Mark Fire Strike Ultra : 5463
3D Mark Fire Strike Extreme : 10152

而係3D Mark運行期間Boost Clock最高上到去1987MHz
(我唔記得禁埋Max temp.................原諒我OK?)

Game Test只做了過氣大熱的Rainbow XI同The Division

設定是最高然後關垂直同步

超頻測試

對, 我還卡果刻才發現忘了...........................
算啦公版卡無得加電是常識吧~~~
(原諒我多一次OK?)

8+6PIN 好似同1080ICHILL一樣都係6+1 PHASE
得歐洲冰龍版(好似淨係賣大陸)即係舊ICHILL係8PIN純公版4+1 ...
1112311123 發表於 2016-6-20 02:33 AM

話說我拎完卡之後上咗機都無詳細打過一兩個鐘機
下次會做返溫度部分多D嘅野

BTW CHING你真係唔洗訓.......

話說我拎完卡之後上咗機都無詳細打過一兩個鐘機
下次會做返溫度部分多D嘅野

BTW CHING你真係唔 ...
lkl0120 發表於 2016-6-20 02:40

跑分幾度? 同埋轉速係幾多?

呢張卡應該有得加POWER同VOLTAGE

跑分幾度? 同埋轉速係幾多?

呢張卡應該有得加POWER同VOLTAGE
1112311123 發表於 2016-6-20 02:41 AM

你打我啦.....企定定比你打.......我無試到..................................
拿EXTREME果張跑完CAP低有47度, 按比例上去我諗加返20度掛.............(極不專業理應處斬)

你打我啦.....企定定比你打.......我無試到..................................
拿EXTREME果張跑完CAP低有 ...
lkl0120 發表於 2016-6-20 02:48

你有時間先測多次
BTW有時間順手影埋卡頂同卡底得嘛, 即係出風口, 想睇哂成張卡
我想睇下張卡嘅風扇罩有幾阻風 THX

你有時間先測多次
BTW有時間順手影埋卡頂同卡底得嘛, 即係出風口, 想睇哂成張卡
我想睇下張卡嘅風扇罩有 ...
1112311123 發表於 2016-6-20 02:51 AM

還咗啦上星期, 執圖先知有野無做真係想掟自己落街