[操作疑難] RMA 維修保養問題, 請幫忙

小弟現在使用的顯示卡就快過保養期, 早排拎左上去代理檢查一下,師父話檢查過張卡無任何問題, 問我想要原本張卡定係要維修過既RMA貨? 我原本張卡使用左兩年, 間中打下機, 無超頻,  所以希望Ching 們比下建議小弟。 謝謝

P.S 有時打機彈藍畫面, 睇片有花, 咁我唔知係唔係display 出問題,所以拎上去檢查

冇病冇痛,做乜要換?

冇病冇痛,做乜要換?
dorataihung 發表於 2016-6-30 15:05

當拎去做個body check 咁, 最怕一過保養就壞。

原本張卡無野換rma貨做乜

當拎去做個body check 咁, 最怕一過保養就壞。
viperivan 發表於 2016-6-30 15:08

個個都好似你咁人地點做生意?

個個都好似你咁人地點做生意?
EVIS 發表於 2016-6-30 15:14

有時打機彈藍畫面, 睇片有花, 咁我唔知係唔係display 出問題, 拎去check 下都係人之常情吧.....咁而家驗完無問題咪放心lor

原本張卡無野換rma貨做乜
cheaphin 發表於 2016-6-30 15:10

建議要返自己果張?

有時打機彈藍畫面, 睇片有花, 咁我唔知係唔係display 出問題, 拎去check 下都係人之常情吧..... ...
viperivan 發表於 2016-6-30 15:18

睇片花已經有問題啦,藍畫面就7成window 2成driver  1成硬件問題,你睇返個error code是咩事先

睇片花已經有問題啦,藍畫面就7成window 2成driver  1成硬件問題,你睇返個error code是咩事先 ...
EVIS 發表於 2016-6-30 15:27

無抄低error code,  師父話測試時遇唔到我上述情況, 所以先尋求建議

唔好話代理, 就算返到廠都唔會每個零件CHECK,
代理上機有晝面就算正常
工廠最多咪用軟件CHECK..
如果未壞, 可能出來的數值都係正常.