[開箱] 點解咁耐都無GTX1070FE開箱文?我有!

之前砌過部電腦,見到話RX480就黎出,一心一意就等佢出,點知出左就發覺唔啱我用,由於我唔打機,只係要黎接4k電視睇片用,睇完網上既測試報告就轉軚買GTX1070,最緊要都有hdmi 2.0同埋4k hevc硬解,唔等其它就即刻出去高登搵GTX1070,FE版真係貴過非公版好多,諗住打定輸數拎4099出黎,點知問埋最後果間就見到呢隻牌子,仲係幾乎係公價,即刻唔諗俾錢買埋最後呢張

GTX1070比起RX480個idle同硬解時溫度都比較低,而且亦比較慳電,最緊要係無咁熱。點解唔買非公版?唔使問就知係個機箱放唔落啦,而家個蓋都頂住個8pin電源插,等左幾個月終於砌好部HTPC。底板同顯卡都有燈著,不過我唔會開,機箱係睇唔到
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

點解唔買950

樓主張icon比開箱更吸引

點解唔買950
EVIS 發表於 2016-7-2 22:48

因為950唔夠1070慳電

回覆 4# bbgirl223

除非你用到10年以上, 唔係d電慳埋慳埋都唔夠你比差價

回覆  bbgirl223

除非你用到10年以上, 唔係d電慳埋慳埋都唔夠你比差價
yohoman0000 發表於 2016-7-2 22:58

其實慳電姐係無唔熱,因為我唔想風扇咁嘈

又一環保人士

唔打機買1070

不過今日試用PowerDVD15同MPC開唔到硬解反而Win 10內置果個就得,有無師兄指點下

唔打機買1070

仲要呢D橫身舊款箱裝張咁長既卡

唔打機買1070

仲要呢D橫身舊款箱裝張咁長既卡
yanliu 發表於 2016-7-2 23:15

呢隻箱唔裝hd可以裝再長既卡都得
反正我一部hd都無裝