想換1070 但係機箱唔夠位..

小弟一直都用緊Silverstone PS10,真心覺得唔錯..,最衰依加出既1070 大部分都超過機箱可以放顯卡既長度(29CM) .本身對ASUS 同ZOTAC 有D 興趣..但係一眼望到3風扇就知冇可能..就連Zotac GeForce GTX 1070 AMP Edition 都成30CM 放唔落. 驟眼睇好似得返MSI個張放到..不過MSI 個張mhz 好似比其他卡低少少.

其實我應該再等下ASUS出雙風扇版好,定係直接入手MSI 個張好?

唔明點解要等asus
又貴又熱

買FOUNDERS' EDITION版咩得囉, 10.5吋, 夠放有找~
我用SILVERSTONE GD03都夠放~~
買左ZOTAC 1080 FE版
公版用料足, 散熱我開ULTRA RISE蘿拉 最高扯盡都係81,82度, 普遍77~78度
OC版個D非公,差個少少MHZ其實打機分別好細, 求穩定長用仲好啦~

回覆 3# grxgr

如果唔考慮溫度既話其實我都會考慮公版...只係擔心公版散熱會唔會唔同非公差好遠..

唔差得遠我就會首選 Zotac GeForce GTX 1070 Founders Edition

回覆  grxgr

如果唔考慮溫度既話其實我都會考慮公版...只係擔心公版散熱會唔會唔同非公差好遠..

唔差得 ...
child5085 發表於 2016-7-5 11:31

考慮溫度既話其實唔應該考慮ASUS 雙扇...
根據過往經驗, 佢貴過其他牌子, 但散熱效果冇好到, 甚至仲差

回覆 6# yjfoeg

THANKS, 其實我考慮ASUS 既原因係單純我塊版都係用ASUS, 同埋佢用料唔係差...所以想試下一套用既時候效果會唔會好D姐..

回覆  grxgr

唔差得 ...
child5085 發表於 2016-7-5 11:31

我個機箱放入櫃入面都只係呢個溫度
完全可以接受,同我之前用680公版一樣
當年用MSI 560TI TWINS FORZR GOLDEN版(非公),打機高到100度...仲要用左兩年度就壞風扇
機箱完全一樣
自此之後我只信任公版...
而家製程好左, 唔會熱得去邊,我會著眼在用料,穩定長用身上~~

我個機箱放入櫃入面都只係呢個溫度
完全可以接受,同我之前用680公版一樣
當年用MSI 560TI TWINS FORZR GO ...
grxgr 發表於 2016-7-5 13:01

師兄同我諗法一樣,最緊要穩定,成日死機夠無癮啦

師兄同我諗法一樣,最緊要穩定,成日死機夠無癮啦
bbgirl223 發表於 2016-7-5 13:23

係呀, 當年我同FD買個D OC版既咭, 不約而同用左半年就花屏又會死機又會輕driver...(唔同牌子唔同咭)
問題不斷, 去代理去4,5次...
自此寧買貴都唔要有問題, 見OC版就驚驚~