有無師兄用RX480玩madvr?

我之前用GTX 980 HOF 玩Madvr,由1080P升頻4K要超到張卡盡先有滿意既畫質,
唔知而家升級RX480有無幫助? thanks!

Madvr介紹:
http://lysandria1985.blogspot.hk/2013/01/3-madvr.html?m=1

冇了,480差過980的

回覆 1# lost1024

同問
而家madvr環境下,a卡仲係咪比n卡更有效率

Madvr個作者本身係用A卡,
佢話N卡個OpenCL bug到飛起,
以效率黎計A卡win晒,所以我先想問下有冇師兄上手玩過

720p Raw

冇了,480差過980的
sacrilegium 發表於 2016-7-5 11:17

你究竟有無玩過madvr架?

720p Raw
naomi 發表於 2016-7-6 01:03

我都掙扎緊買RX480 or 1070。只睇片,唔打機。

師兄,DXVA+rendering+present average都去到25.39ms,仲要60fps,順嗎?

另外,如果1080p24 upscale去4Kp24,RX480可以最盡去到乜setting?

我都掙扎緊買RX480 or 1070。只睇片,唔打機。

師兄,DXVA+rendering+present average都去到25.39ms,仲 ...
iamderek 發表於 2016-7-6 01:35

可以睇睇
1080p24 > 4Kp24

可以睇睇
1080p24 > 4Kp24
naomi 發表於 2016-7-6 01:58

謝謝,雖然條片已經block咗,但睇setting都了解。想問多一個問題,用呢個setting睇片,fan speed和GPU temp會去到幾多?之前睇RX480嘅review,full load時風扇聲好似有啲勁。

開到咁激
同打機無麥分別
GPU 90%+
風扇我到3500
風聲都大
風扇最大 5000轉+